Denk ik aan BBB, dan denk ik toch snel aan fietsonderdelen. Blij verrast was ik dan ook om een fietsbril te mogen testen van dit merk. En niet één, maar twee verschillende versies van de nieuwe BBB Chester: zowel de editie met de blauwe MLC lens als die met de Smoke lens. Één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze zien er snel uit! 

Groothoeklens 

Grote Lenzen zijn hip, en dan het liefst frameloos. Björn testte eerder al de FullView HC fietsbril. Aan mij nu om de goedkopere Chester te testen. Het mooie van deze bril is dat hij het beste combineert van twee werelden. Hij heeft de looks van een frameless bril, maar achter de lens zit toch stiekem een frame. Brillen met frame hebben vanzelfsprekend meer stabiliteit. Voordeel van deze grote lens is dat het frame niet in je zicht zit, en dat kijkt erg prettig. 

Deze bril wordt geleverd met één lens. Je kan er wel een gele of transparante lens los bijkopen. Op zich is een lens bij daglicht geen probleem. Ook onder bewolkte omstandigheden kun je de Chester op, maar ze zijn niet geschikt om mee te rijden in het donker omdat er geen transparante lens in zit. Het zijn beide categorie 3 lenzen, wat betekent dat je er mee in de felle zon kan rijden. Ze hebben 100% UV protectie. De blauwe lens is nog voorzien van een MLC coating, wat maakt dat de lens egaal gekleurd is. Ook werkt het contrast verhogend waardoor je scherper en beter dieptezicht hebt. 

BBB Chester mat zwart met blauwe MLC lens

Onbreekbaar 

De bril voelt enorm stevig aan. De poten zijn verbonden met degelijke scharnieren met goede vering. Een tikje tegen de poten en bril vouwt zich snel op. Ook het materiaal dat voor de bril is gekozen, zorgt ervoor dat hij sterk aanvoelt. De bril is gemaakt van Grilamid, een plastic met een scala aan fantastische eigenschappen als je de specificaties leest. Dit materiaal verdraagt namelijk veel flex en is daardoor onvermoeibaar. Dat maakt dat het frame in de praktijk bijna onbreekbaar is. Je voelt dat er veel flexibiliteit zit in de gehele bril en hij kan wel tegen een stootje! Andere eigenschappen van Grilamid zijn dat het bestand is tegen koude & hitte, kleurvast is en UV-bestendig is. Kortom, een bril geschikt voor alle weertypes.

BBB Chester glans zwart met smoke lens

(Bijna) voor iedereen 

De brillen hebben een unisex fit. Met een blauwe, en zeker de zwarte bril komt iedereen wel weg. Behalve als je een klein en/of smal gezicht hebt, dan is deze grote lens misschien too much. Ik heb zelf een relatief klein gezicht, maar wat ik dan erg mooi vind, is dat de bril nagenoeg aansluit op je helm. Hierdoor is een groot deel van je gezicht bedekt en dat vind ik er gewoon goed uitzien. Beide brillen hebben een verstelbaar neusstuk van rubber. Ook de pootjes hebben een rubber laagje over de gehele lengte. Dit maakt dat hij goede grip heeft als je hem op hebt, maar ook goed in je helm blijft zitten.

Specificaties

BBB Chester Fietsbril BSG 69
Kleuren (frame/lens): Mat zwart/Blauw MLC (blauw getest bril), glans zwart/Smoke (zwart geteste bril), Mat wit/Smoke, Neon geel/Neon MLC, Heritage Blauw/Zilver MLC
Accessoires: beschermzakje, dat tevens gebruikt kan worden als poetsdoekje 
Adviesprijs: 49,95 – 59,95 (MLC lens)
Meer info via BBB

Conclusie 

Een prima fietsbril voor een goede prijs met ook nog eens een goed en modern design. De zwarte was mijn favoriet, lekker tijdloos. Die past namelijk bij iedere helm en kit die ik bezit. Specifiek voor deze bril is de frameless look ondanks het full frame. De grote lens kijkt fijn en beschermt goed. Deze stevige bril blijft goed zitten, zowel op je neus als in de helm. Ik heb beide brillen zowel gebruikt voor wielrennen als mountainbiken met veel plezier. En hij is ook uitermate geschikt om te shinen op het terras.

BBB Chester mat zwart met blauwe MLC lens
BBB Chester mat zwart met blauwe MLC lens
BBB Chester glans zwart met smoke lens
BBB Chester glans zwart met smoke lens