Laten we eerlijk zijn: een bril moet je ogen beschermen, maar moet er ook goed uit zien. Voor racefietsers is het toch een stijldingetje. Met de nieuwe BBB Fuse bril zit het met de stijl alvast goed. Blijft natuurlijk een mening, maar de Fuse ziet er modern uit en het deels transparant grijze frame maakt hem nog wat cooler. Wij kregen de kans om de bril op de fiets te testen om te kijken of het naast de stijl ook goed zit met de bescherming en comfort.

Als ik een BBB bril uitpak, ben ik altijd weer blij verrast. BBB levert de Fuse in een mooie hard case met ruimte voor extra lenzen. Er wordt ook nog een zacht tasje bijgeleverd om de bril ook buiten de case te beschermen en om de lens te poetsen. Toch netjes voor een bril met een prijs van € 79,95. Je krijgt bij de bril drie lenzen: smoke, geel en transparant. Zo heb je in de meeste lichtomstandigheden goed zicht. Heb je een hekel aan lenzen vervangen, dan is er ook nog een PH versie met een fotochromatische lens, die past zich aan, aan het licht in de omgeving.

Grilamid en Torische lens

De bril heeft een torische lens, door deze techniek kan de lens groot zijn en sluit goed aan op je gezicht. De lens heeft dus een moderne grote lens, maar de lens is toch ook weer niet zo groot dat het meer bril dan hoofd wordt. Zoals je in het profpeloton weleens ziet. Aan de bovenkant zitten twee sleufjes om te voorkomen dat de lens beslaat.

Het frame van de bril is van Grilamid. Dit wordt vaak gebruikt voor fietsbrillen, omdat het buigzaam en onbreekbaar is. Buigzaam is natuurlijk handig bij het vervangen van de lenzen. Dat gaat overigens makkelijk. Je trekt het neusvleugeltje er vanaf en buigt het frame aan de hoeken en de lens komt er met een beetje drukken uit. Ik vind het altijd een beetje eng om het frame te buigen, maar niets doet vermoeden dat het frame kan breken.

De pootjes en de neusvleugeltjes zijn gemaakt van rubber. Het rubber neusstuk kan je makkelijk buigen om zo aan te passen op je neus. De rubber pootjes liggen comfortabel op je oren. Mooi detail is dat in het midden van het rubber je ook nog een stukje van het transparante frame ziet.

Door de wind en in de zon

Maar hoe is het beeld door de bril? De smoke lens geeft een mooi contrast. Het harde zonlicht wordt zachter gemaakt, zodat je niet hoeft te knijpen met je ogen. Komt ook door de grote lens, waardoor in welke hoek je ook kijkt het beeld hetzelfde blijft. Ook de bovenste rand is niet zichtbaar. Het zicht is in bewolkte en wat donkere omstandigheden ook nog steeds redelijk. Alleen zie je geen detail meer in donkerste stukken, maar daar heb je dan weer de andere lenzen voor.

Je voelt de luchtstroom duidelijk door de bril gaan. Bij mij komt de luchtstroom direct in mijn wenkbrauwen terecht. Het lijkt daardoor of de ventilatie niet optimaal werkt, maar ik heb geen last gehad van beslagen glazen. Het rubber van de pootjes en de neusvleugels hebben goede grip. De bril blijft dus ook netjes op zijn plek. BBB geeft aan dat de bril ook geschikt is voor mtb en gravel. Als test heb ik hevig heen en weer geschud met mijn hoofd, ook dan blijft de bril netjes op zijn plek.

Details

BBB Fuse – BSG-65
Gemeten gewicht: 33 gram
Geleverd inclusief hard case, 2 extra lenzen, poetszakje
Kleuren: Mat Zwart, Mat Wit en Transparant Grijs
Adviesprijs: € 79,95
Alle info bij BBB

Conclusie

De BBB Fuse is een moderne bril met goede looks! Vooral in het transparant grijze frame ziet de bril er goed uit. De lens heeft een goede maat! Groot genoeg om geen lichtrandjes te zien, maar ook weer niet overdreven groot. De bril zit goed op je hoofd met de verstelbare neusvleugel en rubberen pootjes. Tel alles bij elkaar op, voeg daar nog de hard case bij en je kunt er niet omheen dat de BBB Fuse voor € 79,95 een goede koop is.

Tags: