Als je al sinds 1976 wielerkleding maakt, dan doe je blijkbaar iets goeds. Dat was het eerste waar ik aan dacht bij het merk Parentini. Niet heel bekend in Nederland, maar daar gaat misschien wel verandering in komen, nu er een Nederlandse verdeler is gekomen. Heel misschien ken je ze van de Colnago wielerkleding die ze een hele tijd hebben gemaakt.

Wij kregen de Parentini P.Race.2 broek mee om eens te kijken wat wij ervan vinden. De broek heeft een eigen zeem met de typeaanduiding C6 HT en die zeem is gemaakt voor iets meer comfort. De zeem bestaat dan ook uit drie diktes maar voelt niet heel dik aan. Wanneer je de broek aan de bretels vasthoud dan zie dat er ter hoogte van de heupen een kromming in zit. Hij heeft als het ware al een beetje een fietshouding. De andere bibshorts van Parentini hebben nog meer die hoek voor een diepere zit. Gelukkig hebben ze ook andere designs van de broek want een zwart/rode broek met daarop de tekst Parentini Test Team is nou niet mijn favoriete design. De vergelijkende broek met een ander design is de Shark.2 al is deze wel iets duurder omdat onze broek voor een gereduceerd tarief wordt aangeboden.

Wanneer je naar de zeem kijkt van de buitenkant en ook een beetje bij de bretels lijkt net of het te strak is gestikt omdat er plooien in de stof zitten. Dit komt omdat ze de zeem en ook de broek zo hebben gemaakt dat hij optimaal zit in je fietshouding op je zadel en niet wanneer je rechtop staat voordat je gaat fietsen. Wanneer je de broek aan hebt, zijn alle plooien eruit.

Aan die broek en fietsen maar
Je kan wel heel lang naar zo’n broek kijken maar door hem aan te doen en ermee te fietsen krijg je de beste indruk. De stof van de broek voelt lekker dun aan en de voorkant neemt een klein stukje van je buik mee tot net onder de navel. De bretels voelen wat strak in die zin dat er maar een korte rek is. Wij hadden de goede maat want om de schouders zitten ze weer lekker. Het is geen naadloze broek maar van de naden die er zitten, ben je je niet bewust tijdens het dragen.

Op de fiets voelt de broek als een echte zomerbroek, lekker dun en direct op je huid. Na wat langer fietsen kan ik ook iets meer zeggen over de zeem. Al moest ik er wel even bewust over nadenken want als je niets raars voelt en lekker fietst zoals bij deze broek, dan vergeet je eraan te denken. De zeem voelt erg comfortabel maar niet dik. Ik zou hem inschatten als een wedstrijdzeem zo direct vind ik het gevoel met het zadel. Nu heb ik hem zo’n 7 keer gereden en gewassen en hij fietst nog steeds hetzelfde. Het wassen lijkt ook geen effect te hebben op de naden of stof, behalve dan dat hij weer schoon en fris wordt. De gripper onderaan de pijpen plakt goed zodat de broek blijft zitten tijdens het fietsen.

Parentini P.Race.2 bibshort
Prijs: € 74,95
meer info over Parentini

Plus
+ fijne directe pasvorm
+ comfortabel zeem
+ prijs kwaliteit

Min
– design

Conclusie
Ik was echt positief verrast over de broek van Parentini die niet eens het topmodel is. Dit is een erg fijne broek waarvan je niet had verwacht dat deze € 74,95 kost. Hij zit echt heel fijn. De bretels zijn een beetje strak bij het aantrekken, maar eenmaal aan zitten ze prima. Het merk is wat onbekend, wat voor sommigen een reden zal zijn om toch voor een bekender merk te kiezen, maar als dat je niet uitmaakt, heb je aan deze P.Race.2 een erg fijne fietsbroek.