Op sommige momenten in het jaar kan het uitdagend zijn om te kiezen welke kleding je aantrekt voor je fietsrit. ’s Ochtends kan het nog behoorlijk fris zijn, maar als de zon schijnt wordt het al snel weer aangenaam warm. En nu de klok verzet is en de avondritten weer beginnen, kan de temperatuur bij het ondergaan van de zon ook snel dalen. Ik reed met het Bodyfit pro thermal shirt van Sportful en ik kan alvast verklappen dat dit een fijn shirt is voor deze omstandigheden.

Knalrood, dat valt lekker op

De voorkant van het shirt bestaat uit drie vlakken die alledrie net een andere kleur rood zijn en op de mouwen zit een streepjespatroon. De rode kleur van het shirt valt lekker op en is goed te combineren met andere kledingstukken. Zo combineer ik het vaak met een zwarte of donkerblauwe broek en een witte of zwarte helm waardoor je een strak geheel krijgt. Het shirt heeft op de onderrug drie zakjes en aan de voorzijde een rits over de gehele lengte van het shirt. Deze rits is afgedekt met een rode flap.

De buitenkant van het shirt is glad en de binnenkant heeft een zacht aanvoelende fleecestof. Op de linkerborst en het middelste achterzakje staat het Sportful logo in een grijze, reflecterende kleur. Verder heeft het shirt op vier plekken een kenmerkend zwart blokje, dat op meerdere kledingstukken van Sportful terugkomt. Het shirt is er ook in drie andere kleuren: zwart, blauw en geel.

Body fit sluit mooi aan

Zoals de term Bodyfit al doet vermoeden heeft het shirt een strakke stretch fit, waardoor het goed aansluit op je lichaam. Ik ben 1.90 meter lang en draag het shirt in maat M. Het shirt wappert niet in de wind en de elastische stof is aan de buitenkant lekker glad, en dat geeft mij een aerodynamisch gevoel. De mouwen zijn lang genoeg, en kruipen niet omhoog als ik mijn armen strek. De binnenkant van het shirt heeft een voering van fleece en dat voelt lekker zacht, zeker als je een ondershirt draagt zonder of met korte mouwen.

Op de fiets

Sportful omschrijft dit product als een fietsshirt, maar naar mijn idee komt het in de buurt van een dun jasje. Het shirt is bedoeld voor frisse tot milde weersomstandigheden, zo tussen de 8 en 15 graden. Perfect voor de huidige tijd van het jaar dus. Ik draag het shirt bij temperaturen rond de 8 graden vaak met een winddicht thermoshirt met lange mouwen. Natuurlijk is dat persoonlijk; ik ben iemand die het niet snel koud heeft. Bij wat hogere temperaturen, zo rond de 12-15 graden, combineer ik het shirt graag met een dun ondershirtje met korte mouwen. De fleecestof die dan direct op je huid komt voelt lekker warm.

Door de dunne stof kan de warmte makkelijk z’n weg naar buiten vinden. En mocht het echt te warm zijn, zijn de mouwen zo elastisch dat je ze prima iets kan opstropen. Het jasje ademt goed en blijft goed op zijn plek zitten. Zo schuiven de mouwen niet omhoog en door de elastische stof is bewegen in het jasje fijn. Het shirt is aan de achterkant net iets langer dan aan de voorkant en daardoor blijft het shirt rondom je buik strak zitten en kruipt het aan de achterkant niet omhoog. Echt een fijn shirt, ideaal voor de lente.

Specificaties

Sportful Bodyfit Thermal fietsshirt
Kleuren: rood, zwart, blauw en geel
Maten: S t/m 3XL
Prijs: € 100,-

Conclusie

Het bodyfit thermal shirt van Sportful is een veelzijdig shirt. Je kan het in veel omstandigheden gebruiken en ik denk dat dit shirt ideaal is voor de aanstaande lenteperiode. De prijs van € 100,- is dik in orde voor een shirt dat je zeker in Nederland veel kan gebruiken. Ik vind zelf de rode kleur mooi, en lekker opvallend. Wat mij betreft is dit zeker een aanwinst in je fietskleding kast.

Via Sportful.