Bij CloseTheGap begon het natuurlijk allemaal met de HideMyBell. De HideMyBell is zo’n product waarvan je je afvroeg waarom je het zelf niet hebt bedacht. Een bel onder de houder van je fietscomputer, soms is het zo simpel. Nu hebben ze bij CloseTheGap het spatbord onder je zadel opnieuw proberen uit te vinden.

Een verbeterd spatbord
Het resultaat is een spatbord dat je op een houder, die aan je zadelrails zit gemonteerd, vastklikt. Het zorgt er voor dat het spatbord vaster zit. En er daardoor minder kans is op het verliezen van je spatbord bij slecht wegdek of door het aantikken van het spatbord bij het op en afstappen. Ze hebben er nog een extraatje bij gedaan en dat is een lampjeshouder. De ronde houder kun je op twee plekken monteren: op de houder die vastzit aan de zadelrails of bovenop het spatbordje zelf. Het is een ronde houder, waardoor er bijna ieder lampje oppast. Vooral voor fietsen met een aero-zadelpen is dit een uitkomst.

Eenvoudige montage
De montage van de houder is simpel en lijkt veel op hoe je een houder van sommige zadeltasjes monteert. Het zijn twee klemmetjes die om de zadelrails schuift en vervolgens vastzet met twee inbusboutjes. Het spatbord klik je er vervolgens van onder af op tot je een klik hoort en dan kun je op weg. Om het spatbord eraf te halen, druk je een lipje omhoog en schuif je hem er weer vanaf. De lampjeshouder zit vast met één inbus, en kan je dus makkelijk verplaatsen. Bij de positie onder het zadel, kan het spatbord soms in de weg zitten, vandaar dat je de optie bovenop het spatbord hebt. Op de plek van de lampjeshouder, kan je ook een houder monteren voor je gopro. Dan komt de bovenste positie nog beter uit, omdat je spatbord dan minder op de video komt. Een lampje vastzetten op de houder gaat makkelijk, net zoals bij een ronde zadelpen.

Doet wat hij moet doen
In gebruik doet hij wat hij moet doen: hij houdt de meeste nattigheid tegen en je houdt dus een droge en schone achterkant. Tegen de onderkant van je benen kan er nog wel water opspatten, maar om dat te voorkomen heb je een traditioneel spatbord nodig. En die krijg je er niet zo makkelijk op of af. Het spatbord bobbert een beetje bij een combinatie van oneffen terrein en het gewicht van een lampje bovenop het spatbord, maar geeft nooit de indruk los te raken. Hij zit dus goed in de houder vast.

Even opletten bij het opstappen
CloseTheGap geeft aan dat je bij het opstappen moet opletten dat je niet tegen het spatbord aanschopt. Dit is omdat het stuk achter je zadel langer is dan normaal natuurlijk. Maar onder normale omstandigheden is dit geen probleem. En dat was het ook niet bij mijn rondjes in wielerkleding. Ik heb het spatbordje ook gebruikt voor woon-werkverkeer op de fiets en dan droeg ik een spijkerbroek. Omdat je dan iets minder flexibel bent, moet je iets meer opletten. Ik kreeg het namelijk voor elkaar om met een plooi van mijn spijkerbroek achter het spatbord te haken. Er brak toen een hoekje van de houder af. Ondanks het afgebroken stuk, klikte het spatbord nog wel vast in de houder. Even opletten dus. Je kan wel altijd bij CloseTheGap aankloppen mocht zoiets gebeuren en dan zorgen ze dat je een nieuwe krijgt.

Details
CloseTheGap CoverMyBack
Afmetingen: 29 cm x 7,5 cm
Gewicht: 91 gram (houder en spatbord)
Adviesprijs: € 22,95
Meer informatie via CloseTheGap

Conclusie
Al met al zitten er een aantal slimme vernieuwingen in dit spatbordje. De houder voor de lampjes is slim. Omdat je lampje hoger zit en je dus beter zichtbaar bent, maar ook voor fietsen met aero-zadelpennen. Dat de lampjes houder ook te gebruiken is zonder spatbord, is voor mensen met een aero-zadelpen helemaal prettig. Je moet alleen niet te lomp zijn bij het op- en afstappen. Je krijgt een spatbord die echt vastzit en onderweg zal je hem niet meer verliezen.

WINACTIE
We mogen 3 CoverMyBack’s weggeven! Geef hieronder aan waarom jij dit spatbordje nodig hebt, misschien win jij dan! Maandag 8 april na 12:00 uur trekken we de winnaars.