Je hebt een pomp nodig, een fietser kan niet zonder. Ga je op zoek naar een nieuwe pomp dan merk je dat er veel keuze is. Sommige merken als Trivio hebben verschillende soorten in hun collectie. We hebben drie van hun vloerpompen met elkaar vergeleken om te kijken wat ze in huis hebben.

We gaan de drie pompen voor je op een rij zetten zodat je ze kan vergelijken. Het gaat om de goedkoopste (€ 29,99) en de duurste (€ 99,99) pomp uit hun collectie en eentje die tussenin zit (€ 69,99). Ze hebben overigens nog twee pompen die tussen de goedkoopste en middelste in zitten, maar met de drie in dit overzicht krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is en wat je krijgt.

Trivio Storm
Laten we onderaan in het prijssegment beginnen en wel met de Storm. De goedkoopste dus, maar dat wil niet zeggen het niks is, hij weet juist ook te verrassen. Ok, doordat de pomp in zijn geheel van kunststof is voelt hij niet als de degelijkste, maar hij functioneert prima en geeft je alles dat je nodig hebt. Door het kunststof is hij ook verreweg de lichtste van de drie. Niet per se belangrijk bij een pomp, maar toch.

Volgens Trivio pompt hij tot 11 bar, maar we haalden 12 bar en nog een beetje meer. Nu zal je zo’n druk niet snel nodig hebben, maar toch. Hij heeft een manometer (een must) die 23 cm boven de grond zit. Dat is makkelijker voor het aflezen. Dat aflezen wordt nog makkelijk met de referentiepijl die je kan draaien. Zijn beste eigenschap naar mijn mening is de pompkop. Vaak is die bij de goedkopere pompen niet al te best, maar Trivio heeft er dezelfde kop op gezet als bij de duurdere pomp. Die is heel degelijk, heeft een ontluchtingsknop, klemt zeer goed en kan je door middel van de omkeerbare kop gebruiken voor Dunlop, Presta/Frans en Schrader ventielen. Klasse!

Alledrie de pompen beschikken over een goede en praktische pompkop. Hij klemt goed en het rode deel is omkeerbaar om van ventielsoort te wisselen. De Storm en Hurricane (l en r)hebben een knopje om lucht te laten ontsnappen. De Super Cell (midden) heeft in de plaats daarvan een hendeltje om te wisselen tussen de pomp en de tank.

Hij staat zijn mannetje dus, al valt hij wat makkelijk om. De voet mag er nog een poot bij hebben (al klinkt dit wat raar) en de slang is ietwat kort met 70 cm.

Aan deze lange zijde is de Storm minder stabiel en valt hij makkelijk om. Een extra poot o.i.d. voorkomt dit.

Trivio Storm
Adviesprijs € 29,99
Weegt 730 gram
29 slagen om een 25 mm band op 7 bar te krijgen
Slanglengte: 70 cm

Plus:
+ Kan tot 12 bar
+ Pompkop
+ Referentiepijl
Min:
– Voelt niet heel solide door kunststof
– Iets korte slang met 70cm

Trivio Hurricane
De drie pompen verschillen uiteraard van elkaar in prijs en kwaliteit, maar de Hurricane is toch echt de winnaar als het gaat om esthetiek. Een vloerpomp kan ook mooi zijn! Hij is in zijn geheel uit aluminium vervaardigd met een mooi lichtbruin handvat dat heel lekker in de hand ligt. Dat is fijn, want als je flink moet pompen tot een hoge druk ga je zo’n handvat waarderen.

Niet alleen mooi maar ook functioneel, dit houten handvat. Het is breed en ligt heel prettig in de hand.

Dat kan overigens tot 16 bar, hebben we getest, en dat is ook wat Trivio aangeeft en de max is van de goed afleesbare manometer (al zijn de bar-etjes wat klein). Die manometer is net als de Storm met referentiepijl, maar dat verwacht ik ook wel bij een pomp in deze prijsklasse. Om nog even terug te komen op het handvat en de hoge druk: van de drie pompen kan de Hurricane kan het meeste lucht verplaatsen per slag. Minder pompen dus. Maar boven de 10 bar gaat het pompen hierdoor duidelijk zwaarder dan bijvoorbeeld de Super Cell, zeker als je tot 16 bar wilt komen. Dan moet je echt je lichaamsgewicht in de strijd gooien. Het lukt, maar wat extra moeite.

Het aluminium geeft de Hurricane een chique uitstraling mee. De grote manometer zit bij de grond waardoor het aflezen van het aantal bar (in rood) wat lastig kan zijn. Een extra reden om de refentiepijl te gebruiken (of je moet overstappen naar PSI)

Door de manometer en lange aluminium poten blijft de Hurricane goed staan, ook als je er per ongeluk tegenaan loopt. De lange poten zijn tevens prettig om de pomp stabiel te houden tijdens het pompen, al krijgen je schoenplaatjes er niet goed grip op door het gladde aluminium. En ook de Hurricane heeft diezelfde prima pompkop van de Storm.

Trivio Hurricane
Adviesprijs € 69,99
Weegt 1285 gram
23 slagen om een 25 mm band op 7 bar te krijgen
Slanglengte: 120 cm

Plus:
+ Bouw en voorkomen
+ Pompkop
+ Houten handvat
+ Haalt 16 bar

Min:
– Cijfers bar-schaal op de manometer zijn klein

Trivio Super Cell
Tot slot de Super Cell. De grootste, zwaarste en duurste van de drie. Hij is niet duurder omdat hij heel luxe is, maar omdat hij iets meer kan dan de andere twee. De Super Cell heeft namelijk een ingebouwd reservoir dat je tot 18 bar op druk kan brengen. Die lucht kan je met het openen van een kraantje aan het uiteinde van de slang in één keer laten ontsnappen om op die manier een tubeless band op een velg te kunnen zetten. Als je wel eens met het zetten van tubeless banden hebt geworsteld zal je dit zeker kunnen waarderen.

De Super Cell van de zijkant gezien. Hij is dikker vanwege het extra luchtreservoir

Met het kraantje dicht brengt je het reservoir op druk, je zet de slang op het ventiel en je zet het kraantje open om de lucht te laten ontsnappen. Als je vervolgens het kraantje weer dicht zet kan meteen bijpompen. Handig! Het werkt heel goed en je hebt hiermee dus een vloerpomp en booster in één.

Een dik handvat en een manometer die helemaal boven de pomp zit i.p.v. onderaan bij de Super Cell

Het handvat is dik en ligt goed in de hand. De pomp verplaatst minder lucht per slag dan de Hurricane en de Storm, maar daarmee is het makkelijker om het luchtreservoir op druk te krijgen. De slang is net als bij de Hurricane lekker lang, het heeft ook die goede pompkop en de manometer zit helemaal bovenaan waardoor hij makkelijk af te lezen is. Ondanks dat de voet een beetje lijkt op die van de Storm staat de Super Cell een stuk stabieler omdat het gewicht beter is verdeeld.

Links de pompkop van de Super Cell met het kraantje waarmee je de lucht uit het reservoir of uit de pomp kan laten komen. De pompkop rechts zit op de Hurricane en de Storm. Je ziet ook het knopje waarmee je lucht kan laten ontsnappen.

Het is misschien veel geld voor een pomp, maar als je veel met tubeless in de weer bent is het een waardevolle aanvulling op je uitrusting. Ik heb het geprobeerd, maar ik heb geen minpunten kunnen ontdekken aan de Super Cell!

Trivio Super Cell
Adviesprijs € 99,99
Weegt 2230 gram
32 slagen om een 25 mm band op 7 bar te krijgen
Slanglengte: 120 cm

Plus:
+ Vloerpomp en tubeless ‘booster’ in één
+ Handvat
+ Makkelijk naar hoge druk te pompen
+ Manometer zit boven- i.p.v. onderaan
Min:
– geen

De pompen zijn verkrijgbaar via Trivio.com.

De voet van de Super Cell lijkt op die van de Storm maar doordat de pomp zwaarder is en het gewicht beter verdeeld staat hij toch stevig. De brede ‘poten’ maken het gebruik ook makkelijk als je je fietsschoenen aan hebt
vlnr Storm, Super Cell en Hurricane
vlnr Storm, Super Cell en Hurricane.
vlnr Storm, Super Cell en Hurricane