Het openen van een pakketje is altijd leuk, helemaal als deze Fabric Chamber multitool erin zit. Dat ziet er gewoon erg gelikt uit. Maar werkt het ook?

Bij het uitpakken valt op dat er niet heel veel in de verpakking zit. Het onderstel met de tools en de dop met ingebouwde ratel. Dat is alles. Wanneer je het achter in je achterzak stopt of in je auto legt voor onderweg dan draai je de dop op het onderstel en klaar.

Wanneer je de tool wil gebruiken dan haal je de dop er weer af en kiest een van de 6 rechtopstaande tools die aan beide kanten een functie hebben. Dan kom je aan 12 functies. Maar deze tool heeft nog een extra functie die in het midden zit. Een opzetstukje die je 6mm inbus tot een 8mm inbus maakt. De tool heeft dus 13 functies:

– Inbus 2mm, 2,5mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm en 8mm.
– platte schroevendraaier SL3 en SL5
– kruisschroevendraaier PH1 en PH2
– torx T10 en T25

De behuizing is gemaakt van aluminium en de tools zijn van verchroomd staal en het ratelgedeelte is van roestvrijstaal. Het geheel weegt iets meer dan er is opgegeven bij Fabric. 168 gram op onze weegschaal en 162 gram op hun weegschaal.

Het geheel is mooi afgewerkt en ziet er erg cool uit. Ook het rechtop wegzetten is makkelijk gemaakt door de vorm. In de praktijk is het 8mm inbusopzetstukje een beetje onhandig omdat die in het midden met een rubbertje op zijn plaats wordt gehouden. Met kouden handen is dat wat lastig priegelwerk. Voor onderweg is deze een beetje zwaar en mis je nog de bandenlichters die je dan los moet meenemen. Maar wanneer je de tool moet gebruiken is de ratel functie echt handig, vooral wanneer je iets meer moet sleutelen dan een kwartslag iets aandraaien. Bij het meenemen van een fiets op vakantie bijvoorbeeld, waarbij je hem helemaal uit elkaar moest halen. Dan werkt dit gewoon erg lekker en voelt het als een serieuze tool. Het geheel is ook verrassend stabiel. Zelfs wanneer je boutjes heel strak wilt aandraaien dan geeft de tool geen krimp en voelt robuust.

Deze tool is naast dat je hem tijdens je fietstochtje mee kan nemen ook erg geschikt voor op je bureau (daar staat hij in ieder geval op ons kantoor) of in de keuken of in de auto etc., overal waar je maar een multitool nodig hebt. Maar bovenal: Dit ziet er toch super gaaf uit?!

fabric-chamber2 fabric-chamber3 fabric-chamber4 fabric-chamber5 fabric-chamber6 fabric-chamber7 fabric-chamber8