Het moet wel heel erg heet zijn, wil ik zonder ondershirt op pad gaan. Dus ja, ik rij in principe altijd met een ondershirt, zeker in Nederland. Het is mijns inziens een belangrijk kledingstuk dat je bovenlichaam zo droog mogelijk moet houden.

Megmeister is een jong merk dat het geesteskind is van Jos Ruiterman. Ruiterman heeft zijn sporen verdiend als productontwikkelaar in de wereld van stoffen en kleding. Hij heeft met Megmeister zijn zinnen gezet op het maken van de beste onderkleding op de markt.

Megmeister Drynamo achterkant

Zacht en zeer rekbaar

Het ondershirt voel heel zacht en het heeft een paar kenmerkende details. Zo valt het mij meteen op dat het shirt geen boorden heeft. Niet bij de hals, niet bij de mouwen en niet onderaan. Geen randjes die kunnen gaan schuren of wat dan ook. En het heeft alleen naden over de schouders. Door het zachte materiaal zijn ook die zacht met weinig kans op irriteren.

Megmeister Drynamo stretch

Het technische materiaal is zeer rekbaar zonder dat het daarna zijn vorm verliest. Het heet Drynamo en is gemaakt van 44% polypropyleen, 44% nylon en 12% elastaan. Het moet thermo-regulerend zijn en vocht zeer goed afdrijven waardoor je droog blijft. Het is hypo-allergeen en anti-bacterieel waardoor het niet gaat stinken.

Het shirt bestaat voor een groot deel uit een mesh structuur, heel open. Daar kijk je zo doorheen. De stukken met open structuur worden afgewisseld met dichte stukken. Daarin zit net zoveel stretch en zorgen voor stevigheid zodat de pasvorm goed blijft. De stukken met open structuur zijn ook strategisch geplaatst voor een zo goed mogelijke ventilatie.

Megmeister Drynamo achterkant
Op de rug is goed te zien waar de stof meer open van structuur is en waar niet. Open is voor de ventilatie, terwijl de dichtere stukken voor stevigheid en pasvorm zorgen

Zweten maar

Ik kan er vrij kort over zijn: het shirt zit super. De heerlijk zachte stof laat zich makkelijk aantrekken. Je voelt nergens iets te strak of te los zitten, het sluit overal heel goed aan. Ook de boorden, zonder rand dus, zitten prettig. De achterkant van het shirt is iets langer dan de voorkant zodat het goed in je broek past.

Megemeister Drynamo shirt

Ik heb er verschillende tochten mee gereden. Van verschillende lengtes en intensiteit. Daarbij heb ik proberen te letten op het zweet van mijn bovenlichaam. Dat was niet altijd makkelijk, maar dat is deels ook te wijten aan de eigenschappen van het Megmeister shirt. Het werkt namelijk bijzonder goed. Ik heb nauwelijks het koude gevoel van zweet gehad doordat dit snel wordt afgevoerd. Nauwelijks, want het is geen wondermiddel. Als je echt veel zweet duurt het even voordat het is afgevoerd. Meigmeister scoort hier echter wel heel goed, want het droogt veel sneller dan ik gewend ben van andere shirts. En daar merk je dus eigenlijk niet eens zoveel van, totdat je weer eens met een ander shirt rijdt in een vergelijkbare situatie.

Details

Megmeister Drynamo BC38 ondershirt met korte mouwen
Gemeten gewicht: 112 gram in maat L/XL
Adviesprijs: € 64,95
Getest in wit, ook in blauw en zwart
Alle info bij Megmeister

Conclusie

Het beste ondershirt op de markt? Dan zal ik toch eerst alle andere shirts op de markt ook geprobeerd moeten hebben. Het is echter wel met afstand het fijnste shirt dat ik mijn kast heb. Want het zit heerlijk, houdt je bovenlichaam goed op temperatuur en voert zweet af als geen ander. Het voorkomt nog altijd niet een koude rug, zij het kort, bij een stop na een intensief stuk fietsen. Maar het weet dit wel heel snel te ondervangen. De prijs is zeker stevig voor een ondershirt, maar het is niet duurder dan de ondershirt van enkele andere kledingmerken.

Comments are closed.