Als je opmerkingen krijgt van niet-wielrenners over je outfit, dan is het zeker dat je een opvallend outfit aan hebt. Met Crossroads kit van Pep cycling was dit het geval. Inmiddels hebben we genoeg zonnige dagen gehad om dit vrolijk gekleurde setje te testen.

Crossroads bibshort
Het aantrekken van een fietsbroek kost altijd wat meer moeite dan een gewone broek. Doordat deze strakker zit trek ik de pijpen altijd met twee handen op, zodat de broek goed op z’n plek zit. Zo ook bij de broek van Pep cycling. Bij deze broek merk ik wel dat ik net even wat meer mijn best moet doen om de pijpen op te trekken. De broek zit goed en sluit overal lekker aan met onderaan een band met grippers. De bretels zitten op een prettige manier strak zonder dat ze knellen.

De panelen aan de voor en achterkant, die wat donkerder zijn qua kleur, zijn van een dikkere stof dan de zijpanelen. De platgestikte naden waarmee ze aan elkaar zijn verbonden voel je niet wanneer je de jersey aan hebt. De zijpanelen hebben een vergelijkbaar patroon als de jersey. De zeem heeft verschillende diktes en je ziet duidelijk de ‘open cell’ structuur ervan. De stof heeft een motief van vierkantjes met kleine gaatjes zodat het kan ademen. Hierdoor is de zeem sneldrogend en hygiënisch aldus Pep cycling.

Crossroads jersey
Het shirt is helemaal voorzien van allemaal gekleurde kruisjes. Verschillende tinten geel, zwart en grijs. Van dichtbij is dit best druk maar op afstand ziet het er tof uit en zit er een schuin patroon in. Het shirt is opgebouwd uit vier verschillende stoffen. Allemaal een combinatie van polyester en elastaan, maar met verschillende verhoudingen. Hierdoor krijg je zichtbaar een andere weefstructuur die zorgt voor andere eigenschappen. Het paneel aan de voorkant en van de mouwen heeft een fijne weefstructuur en voelt glad. Aan de achterkant lijkt de structuur op de ‘open cell’ structuur die ook bij de zeem te zien is. Een motief van vierkantjes met kleine gaatjes zodat het goed kan ademen. De grijze zijpanelen en oksels zijn van mesh, waarbij dit onder de oksel wat meer elastisch is dan aan de zijkant. De kraag en mouwtjes zijn een keer dubbel geslagen en zijn wat strakker om het goed aan te laten sluiten.

Achterop het shirt zitten drie zakken, waarvan de rechter nog een extra ritsje heeft voor geld of je huissleutel. Deze heeft aan de kant van de rug een membraan dat er voor zorgt dat de spullen niet vochtig worden van het zweet dat van je rug komt. De jersey is voorzien van siliconen grippers aan de onderkant. Deze lopen, uitgezonderd van het gedeelte aan de voorkant, rondom je middel.

Verfrissend
In eerste instantie was ik gematigd enthousiast over het design van de kledingset. Ik vind het een tof ontwerp, maar ik zie mezelf er niet direct in rijden. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Wanneer ik er mee de deur uit ga krijg ik veel positieve reacties en het is voor mij eens wat anders dan de meer ingetogen kledingsets die in mijn kast liggen. Die vele reacties in combinatie met de kwaliteit zorgen ervoor dat ik na twee keer fietsen ‘om’ ben.

De set zit erg comfortabel maar toch strak. De jersey sluit lekker aan zodat het niet wappert door de rijwind. De dunne stof aan de achterkant maakt dat als ik de zakken gevuld heb met een reepje, CO2 patroon en een reserveband je de zakken wat op en neer voelt bewegen wanneer je over drempels fietst. Verder voelen de stoffen stevig en hebben een goede ademende werking. De brede witte band bij de mouwen houden deze goed op de plek zonder dat deze knellen. De dubbelgeslagen mouwtjes zijn prettig, maar bij de kraag voelt deze dubbele rand wat warm bij dito weer. Dus fiets ik met warm weer standaard met de rits een stukje geopend met dit shirt.

Belangrijk bij de broek is toch de zeem en deze is van goede kwaliteit. Opvallend is dat deze zeem wit is, dat zie ik niet vaak. De verschillende diktes van de zeem zorgen voor de juiste comfort op de juiste plek. De brede band, met siliconen grippers, houden de pijpen perfect op de plek. Zeker bij zonnig weer zorgt deze voor een typische strakke ’tanline’. Persoonlijk hadden de pijpen ietsjes langer mogen zijn, maar dat doet niets af aan de kwaliteit.

Specificaties
Pep Cycling Crossroads SS kit
Getest in maat S (testpersoon is 1.78 m)
Setprijs: € 150,-
meer info via Pep cycling

Pluspunten
+ design
+ comfortabel

Minpunten
– relatief warme kraagje
– zakjes hobbelen bij drempels

Conclusie
De prijs kwaliteit van deze set is top. Voor € 150,- krijg je een kwalitatief goede kledingset met tof design. De set zit erg comfortabel, of je gaat voor een kort ritje van een uur of voor een halve dag in het zadel. Pep cycling maakt goed gebruik van de verschillende stoffen, op plekken waar het nodig is. Een ademend rugpaneel en elastische oksels waardoor de set technisch goed in elkaar zit en prettig zit. De kraag mag wat mij betreft iets dunner en de zakjes mogen iets meer ondersteuning, maar neemt niet weg dat ik met veel plezier op pad ga met deze Crossroads kit. Het design is een verfrissende afwisseling waarmee ze zich onderscheiden van andere merken.

Comments are closed.