Het winterweer staat voor de deur en dat vraagt om goede kleding voor ons fietsers, en dus ook goede handschoenen. Die zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten, en vandaag testen we de Specialized Softshell Thermal Gloves, een dun setje lange handschoenen die meer warmte bieden dan je op het eerste oog misschien zou denken.

Dunne handschoenen met een eenvoudig design

Over het uiterlijk van de handschoenen kunnen we vrij kort zijn. De handschoenen zijn zwart, en op een klein Specialized logo in reflecterend grijs op de bovenkant na zijn de handschoenen vrij eenvoudig vormgegeven. Op de handpalmen zien we een heleboel kleine balletjes, die moeten zorgen voor grip op het stuur. De handschoenen bestaan voor een groot deel uit polyester, en een klein gedeelte van de handschoen is gemaakt van polyurethane. Specialized beschrijft het materiaal als thermisch soft-shell en dat materiaal zorgt ervoor dat wind en kou buiten blijft.

Op het uiteinde van de duim en wijsvinger zit Wiretap touchscreen materiaal, zodat je met je handschoenen aan je telefoon kunt bedienen. Handig, want als het koud is doe je natuurlijk liever niet je handschoenen uit. De handschoenen zijn vrij lang, tot ruim over je polsen. Dat is handig, want dan kan je ze lekker over of onder je mouwen van je fietsshirt doen zodat je geen blote huid hebt. Het uiteinde van de handschoenen is elastisch, zodat je ze echt om je mouwen kunt klemmen.

De fiets op: door regen, kou en wind

Ondanks dat de handschoenen vrij dun zijn, merk ik toch dat ze geschikt zijn voor koudere temperaturen. Tussen de vijf en tien graden draag ik de handschoenen met veel plezier. Die temperatuur is natuurlijk wel een beetje persoonlijk, want ik ben bijvoorbeeld iemand die het niet snel koud heeft op de fiets.

Doordat de handschoenen lekker dun zijn blijf je het gevoel met je stuur houden zoals je dat ook hebt als je geen handschoenen aan hebt. En dat is fijn, want zeker in winterse omstandigheden wil je de volledige controle over je fiets hebben. Wat wel opvalt is dat je met de duim van de handschoenen het scherm van je smartphone perfect kan bedienen, maar dat de werking van de wijsvinger een beetje achterblijft.

In de regen blijven mijn handen droog, en dat is nogal belangrijk tijdens ritten in koude omstandigheden. De regendruppels blijven op de handschoenen staan, al is dat na een urenlange bui wel anders. Maar een buitje is prima te doen. De balletjes op de handpalmen zorgen inderdaad voor grip op het stuur, want je glijd niet weg. Alsof de handschoenen een beetje plakkerig zijn, en dat zorgt voor een veilig gevoel.

Specificaties

Specialized Softshell Thermal Gloves
Maten: S- XXL
Kleuren: Zwart en Hyper Groen
Prijs: € 50,-

Conclusie

Mocht je nog op zoek zijn naar een setje handschoenen voor de mildere winterdagen, dan zit je met de Specialized Softshell Thermal Gloves echt wel goed. Door het simpele design gaan ze goed samen met veel outfits en door de dunne stof trek je ze ook gemakkelijk uit als het te warm wordt. Zoals ik aangaf werkt de touchscreenstof in de wijsvinger niet optimaal, maar je duim doet het dan wel weer heel goed. Ik word vooral enthousiast van de dunne stof, en in combinatie met de prijs heb je een goed setje Specialized handschoenen te pakken.

Meer info via Specialized.