We hadden al beloofd dat we binnenkort een review van de Vedette Incognito kledingset zouden doen, en nu is het dan zover. De set die ik getest heb is het shirt met de naam Kerstel en de broek met de naam Raven. Al is die laatste op dit moment ook de enige herenbroek in de collectie.

De Raven bibshort
Ik begin de review eens niet met het shirt maar met de broek. En wat als eerste positief opvalt is de kleur. Zwart. Maar dan ook helemaal zwart. Als je goed kijkt zie je alleen onderaan de pijpen in het grijs het logo van Vedette Incognito staan maar dat is zeker niet opvallend. Dit maakt ook dat het een broek is die je met nagenoeg elk shirt kan combineren. Lekker een ouderwetse zwarte wielrenbroek! Wanneer je de broek in je handen hebt valt op dat hij overal netjes is gestikt, er hangen geen losse draden aan en als je de naden een beetje probeert te rekken dan schijnen je vingers er niet door. Solide dus. Zoals gezegd heeft de broek dus diverse stiknaden. Het is wat dat betreft niet een technisch hoogstandje dat uit maar één of twee stukken stof is gemaakt. Maar dat pretendeert het merk ook niet te zijn. Deze broek moet gewoon zijn wat je van een bibshort verwacht, goeie kwaliteit, comfortabel en zwart voor een goeie prijs.

Op de fiets merk ik niks van de stiknaden die aan de binnenkant trouwens plat zijn afgewerkt. Rondom bestaat de broek uit hetzelfde soort lycra dat de naam Zaffiro heeft. Heel glad, rekbaar en zwart. Alleen voor de grippers en de bretels zijn een ander materiaal gebruikt. De dunne grippers zijn een centimeter of 5 hoog en sluiten strak om je benen, prima voor mooie lijntjes is gebleken. De druk van de stof is heel gelijkmatig verdeelt over de hele broek. De voorkant is gemiddeld qua hoogte, tot net onder mijn navel. De achterkant en de bretels zijn van een soort mesh. De bretels voelen erg zacht en zijn breed genoeg, dus knellen doen ze niet.

En dan nu toch wel het belangrijkste van de broek, de zeem. Deze zeem heeft verschillende diktes en je voelt op het zadel ook duidelijk dat er een zeem in de broek zit. Bij sommige merken is de zeem tegenwoordig heel erg dun gemaakt, maar deze heeft nog duidelijk een zeem gevoel. Maar dat zeemgevoel is in dit geval een goed punt. Tijdens het fietsen heb ik op geen moment het gevoel dat ik het contact met het zadel een beetje kwijt ben. Daar was ik een beetje bang voor toen ik de zeem alleen nog maar in mijn handen had. Maar niets van dat alles, het gevoel met het zadel is prima en het comfort ook. Zelfs op lange afstanden vond ik het een fijne zeem. Ik had maar een klein puntje van kritiek, dat merkte ik toen ik tijdens een training volle bak aan het koersen was. Met mijn handen in de beugels, voorovergebogen vond de voorkant van de zeem (en dan helemaal het puntje) net een beetje te dik voor een direct gevoel met mijn zadel. Tijdens alle andere ritten heb ik daar niets van gemerkt. De prijs van de broek is € 129,-.

Het Kestrel Shirt
Het shirt past goed bij de broek. Het shirt is duidelijk meer uitgesproken dan de broek met hier en daar wat kleuren en het logo op verschillende plekken. Van de verschillende shirts die ze hebben vond ik deze het mooist. De afwerking van het shirt verschilt niet met die van de broek. Erg degelijk en fijn allemaal. Wederom geen technisch hoogstandje maar gewoon een shirt zoals je een wielershirt verwacht. De mouwen zitten lekker strak en de gripper van zo’n 5 cm zorgt ook hier voor mooie lijntjes. Het shirt sluit goed aan en past dus prima. De voorkant is iets hoger wat weer fijn is wanneer je diep zit. De drie zakken achterop zijn diep genoeg zodat je nog wat inhoud hebt. De zakken zijn ook niet te los, en je spullen blijven er goed op z’n plaats. Hierdoor kan je ook met een hand het ritsje makkelijk open en dicht doen.

De stof ademt erg goed en als je het shirt in het licht houdt kan je er lichtjes doorheen kijken. Onder de oksels zit een mesh-achtige stof waardoor je daar nog meer ventilatie krijgt. Aan de achterkant zit de gripper en die zorgt dat het shirt ook tijdens het in de beugel fietsen op zijn plek blijft zitten. Is het shirt dan heel speciaal? Nee, dat niet! Het is gewoon een erg fijn shirt. De prijs van het shirt is € 99,-.

Vedette Incognito Raven Bibshort
Geteste maat M (testpersoon heeft ook M in normale kleding)
Prijs: € 129,-

Vedette Incognito Kestrel Shirt
Geteste maat M (testpersoon heeft ook M in normale kleding)
Prijs: € 99,-
meer info via Vedette Incognito

Conclusie
Het punt bij deze kledingset is dat het zo degelijk is zonder echt op te vallen dat je bijna zou vergeten hoe fijn de set is. De afwerking is echt goed, ook na het wassen ziet het er net zo goed uit. Het mooie van de broek is dat hij echt zwart is. Veel zwarte broeken tegenwoordig hebben nog een logo in het wit ergens of zelfs andere kleuren. Ik heb mijn ritjes echt met plezier in deze broek gereden. Oké voor een wedstrijd zou ik, omdat ik de keus heb, toch voor eentje gaan met een zeem met een iets dunnere voorkant, maar ik denk dat ik ook met deze broek niet zachter zal fietsen. Voor de prijs van € 129,- mag je een goede broek verwachten en gelukkig is deze dat ook.

Het shirt is ook net als de broek erg degelijk en ‘gewoon’. En ondanks een degelijk en gewoon shirt is het echt een fijn en goed shirt. En dan de vraag, ga ik nog veel fietsen in deze set? Met de broek zeker! Met het shirt moet ik er even over denken maar niet vanwege de functionaliteit en pasvorm want die is namelijk erg degelijk en fijn, maar ik hou nou eenmaal van een iets meer opvallend shirt. En dit ontwerp is ook wat degelijk (lees: veilig). Als ze daar nog eens wat gekker in gaan doen in de toekomst hoef ik over het dragen van het shirt ook niet meer na te denken. Maar goed, smaken verschillen.

WINACTIE
We mogen 1 Vedette Incognito kledingset zoals deze weggeven. Geef hieronder (Blog of Facebook) aan waarom jij deze set nodig hebt, misschien win jij dan! Je hebt tijd tot donderdag 30 augustus 2018 na 12:00 uur want daarna trekken we de winnaar.