Bij het lezen van de titel dacht je misschien: hé dat is makkelijk, dan hoef ik mijn hand niet meer uit te steken. Maar helaas, het gaat hier om richtingaanwijzers die op je handschoen zitten.

Het bedrijf Zackees heeft het idee gehad om op je fietshandschoenen lampjes in de vorm van een pijltje te maken waarmee je de richting kan aangeven. En dat hebben ze best goed gedaan.

De richtingaanwijzer gaat knipperen zodra je je duim tegen je wijsvinger aan drukt. Twee metalen plaatjes maken dan als het ware contact. Als je het verkeer achter je wil waarschuwen, steek je eenvoudig je hand op, drukt met je wijsvinger en het lampje gaat knipperen. Maar als je je stuur vasthoudt (niet in de drops, want dan ziet niemand het signaal) dan zien bestuurders aan de voorkant het signaal.

Zelf zou ik toch altijd kiezen voor  je hand opsteken met het knipperlichtje als ondersteuning voor het verkeer achter je. Helemaal tijdens de schemer. Wel een über veilige oplossing. Je kan de handschoenen bestellen als Pre-Order voor $ 99,-  (hiervoor krijg je de handschoenen er ook bij en een oplaadbare batterijset. Opladen gaat via usb.) Er is ook nog een basis model voor $ 75,-. Dit leuks is te vinden bij Zackees.

Hieronder ook nog een filmpje:

richtingaanwijzer-fiets fietshandschoenen-richting