Het seizoen van het indoor trainen staat voor de deur en menig ‘pain-cave’ zal met de regen van afgelopen dagen weer zijn afgestoft. Vaak wordt indoor trainen in één adem genoemd met de virtuele wereld van Zwift, maar er is veel meer dan dat. Bijvoorbeeld bij BKool, waar je niet in een ‘computerspelletje’ rijdt, maar waar ze gebruik maken van real-life videobeelden.

Elite Italian Classics competitie

Persoonlijk kijk ik liever naar echte beelden, waarbij weerstand en stijgingspercentages zoveel mogelijk corresponderen met de werkelijkheid. Daarbij wordt het wel een stuk uitdagender als het competitief wordt, zoals tijdens een virtuele koers. BKool en Elite hebben dit samen opgepakt en voor de maand oktober de Italian Classics competitie opgezet. Wil je een keer een andere manier van uitdaging in je pain-cave, kan je aanmelden voor de Elite Italian Classics via BKool.

Voor deze competitie zijn er vijf etappes geselecteerd, die je tot en met 27 oktober kan rijden. De naam Italian Classics is niet zomaar gekozen, want ze hebben niet de minste routes gekozen. Tijdens de competitie wordt er namelijk virtueel gekoerst op de Etna, de Stelvio, de Mortirolo en de Nove Colli. De GranFondo door de geboorteregio van Marco Pantani. De laatste etappe is hetzelfde als de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia dit jaar.

Gratis deelnemen

Je kan gratis deelnemen aan de Italian Classics door gebruik te maken van het proef-abonnement van BKool. De proef-periode is een maand geldig dus dat kan geen excuus zijn. Aanmelden kan via hun website en dan heb je nog tot maandag 12 oktober om de eerste etappe, de Etna, te voltooien. Je mag de etappes zo vaak rijden als je wilt en je snelste tijd wordt meegenomen in het klassement.

Het complete overzicht van de etappes en data is als volgt:
Etappe 1. Etna: 7 tot 12 oktober
Etappe 2. Cesenatico: 13 tot 15 oktober 
Etappe 3. Mortirolo: 16 tot 19 oktober 
Etappe 4. Stelvio: 20 tot 22 oktober
Etappe 5. Time Trial: 23 tot 27 oktober

Naast dat het een mooie manier is om je conditie op peil te houden en te kunnen koersen, heb je ook de kans om een Elite ‘Pain-cave’ te winnen. Onder de deelnemers verloten ze een trainingsset die bestaat uit de Elite Suito trainer, een Elite trainingsmat en de Elite Sterzo stuurplaat. Daarvoor is deelname voldoende en hoef je niet per se de snelste te zijn!

Meer info via BKool