Oké, het is natuurlijk niet dé fiets van Van der Poel, want die heeft hij zelf nodig. Maar Canyon lanceert wel de Alpecin-Fenix Team Replica die vanaf vandaag beschikbaar is. Het idee is vergelijkbaar met de team replica’s van Movistar en eerder ook Katusha die de afgelopen jaren al in het assortiment zaten.

Canyon Aeroad Alpecin-Fenix Team Replica

Helemaal vergelijkbaar is het overigens niet, want deze Alpecin-Fenix Team Replica is slechts beperkt tot 200 stuks. En de afmontage is ook wat anders, zoals je kon zien bij de Ultimate van het team. Je moet er dus snel bij zijn als je op een kopie van de fiets van Mathieu wil rijden. Persoonlijk vind ik het een hele strakke en cleane kleurstelling. Het frame is voor het grootste deel wit, met zwarte letters en een zwarte zitbuis. Als ik dat vergelijk met de rest van het assortiment valt het echt op, omdat het samen met het zilvergrijze frame, de enige lichte fietsen zijn.

Subtiel Alpecin-Fenix blauw

Op de bovenbuis is heel subtiel de kleur van de ploeg verwerkt. Een blauwe streep, met metallic glinsteringen erin. Dit is ook het enige herkenbare aan de fiets, dat het om een Alpecin – Fenix fiets gaat. Nergens is er verder een logo of sponsornaam te vinden, behalve natuurlijk de merknaam van Canyon. Een pluspunt wat mij betreft, want ik vind vaak de replica fietsen heel mooi maar ben geen fan van grote sponsorlogo’s op een fiets. Dat wordt natuurlijk anders als je de fiets ook daadwerkelijk gesponsord krijgt.

De Aeroad is hij afgemonteerd met een set DT Swiss ARC 1400 DiCut wielen, en full carbon H36 cockpit en S27 zadelpen uit eigen stal. Het schakelen en remmen gaat met de Shimano Ultegra Di2 Disc groep. De Alpecin-Fenix Team Replica kost € 4999,- en is zoals gezegd, per direct beschikbaar.

Meer info via Canyon