Ik vind het altijd mooi om te zien dat een merk met zijn tijd meegaat zonder zijn afkomst te verloochenen. Zo is Ritcheys bijna klassieke Road Logic er nu ook even in hun signature kleuren.

De kleuren rood, wit en blauw met een lichte fade zijn kenmerkend geworden sinds Tom Ritchey ze gebruikte op een van hun eerste mountainbikes. Wellicht ken je hun P29 mountainbike wel die ook in die kleuren uitgebracht is. Als je het merk niet kent doet het je waarschijnlijk weinig, maar de kenner zal het wel kunnen waarderen. Het blijkt dat ze bijna wekelijks het verzoek krijgen om een frame in de drie kleuren te leveren. Daarom leek het ze een mooi idee om het kleurenschema ook eens op de Road Logic toe te passen en deze in een gelimiteerde oplage van 100 op de markt te brengen.

Het Ritchey 2018 Heritage Edition Road Logic frameset is behalve de kleur niet anders dan de Road Logic die ze normaal verkopen. Het is vervaardigt van triple-butted Ritchey Logic buizen, staal inderdaad.  ——– geoptimaliseerd voor TIG lassen en om op die manier gewicht te besparen. Je kan tot maar liefst 30c bandjes gebruiken op de fiets waar je ziet dat het vaak bij 28c ophoudt. Kom maar op met die brede branden-trend dus. Het frameset wordt inclusief Ritchey WCS balhoofd en meegespoten WCS carbon voorvork geleverd.

Er zullen er dus maar 100 gemaakt worden. Ze worden wereldwijd verkocht met verwachte levertijd halverwege maart en kost € 1.399,-. Daarmee is het frame wel € 100,- duurder dan het normale frameset, maar daar krijg je dan wel wat speciaals voor.

Via Ritchey