Soms kom je wat tegen dat een oplossing brengt voor een probleem waar je onbewust mee te maken had. Dat gevoel had ik met Road Togs, kleine steuntjes die een extra plek bieden om je duimen op te kunnen laten rusten. Voor extra grip, stabiliteit en comfort, volgens Togs zelf.

Steuntje tegen vermoeide handen

Togs is een klein bedrijfje uit Utah. Een aantal jaar geleden kwamen ze met een extra steuntje voor op een mountainbikestuur. Een klein steuntje, waardoor je je hand net iets anders kon laten rusten. Nu hebben ze er ook een voor het racestuur. En voor gravelbikes kan ik mij indenken dat het een mooi extraatje is.

Lange steile technische gravelafdalingen kunnen op den duur toch vermoeiend zijn voor de handen. Je probeert te remmen, sturen en je stuur te klemmen ondanks het bobberen over de stenen. Na het zien van de Road Togs, lijkt me zo’n extra steuntje best logisch. Je kunt net wat meer leunen in de beugels. Of het echt werkt, weten we natuurlijk niet. Maar er zijn behoorlijk wat mensen positief over.

18 Gram

De steuntjes zijn gemaakt van carbon en zitten net zoals je shifters met een klembandje vast aan het stuur. Voor het gewicht van 18 gram hoef je het in ieder geval niet te laten. De prijs van $ 45,- (€41,50) exclusief verzending en importbelasting lijkt dan misschien wel weer wat veel voor wat je krijgt. Toch kan het slimme investering zijn, als je ook weleens last krijgt van je handen bij het gravellen.

Meer info via Togs