Er is maar één drempel voor deze gave limited S-Work McLaren Specialized Tarmac. Of eigenlijk 20.000 drempels. Want dat moet hij kosten in euro’s. Wat krijg je dan:

Een van de 250 racefietsen die worden gemaakt in deze vorm. Het is een Tarmac, maar niet zomaar een Tarmac, in dit geval eentje die ontwikkeld is samen met McLaren. (die kennen we natuurlijk nog van de Venge McLaren).

Techniek
Het S-Works Tarmac frame is door McLaren aangepast wat betreft de carbon layup (zoals dat zo mooi heet). Dit zorgt ervoor dat, afhankelijk van de framemaat, het frame tussen de 9 en de 11% lichter is geworden dan de “normale” S-Works Tarmac. Verder is er zoveel mogelijk geprobeerd de elektronische groep te integreren in het frame. De groep op deze fiets is de 11-speed Shimano Dura Ace Di2.

Speciale CLX40R wielen voor tubes zorgen voor nog eens minder gewicht. 30 gram per velg ten opzichte van de normale CLX40 wielen. De wielset weegt 1150 gram. Bij de fiets krijg je ook een Roval CLX40 clincher wielset voor als je aan het trainen bent. Ook het crankstel is speciaal ontwikkeld voor deze racefiets. 10 gram lichter en een lagere rolweerstand door speciale ceramische lagers. Verder is het stuur ook 25 gram lichter en is getest in de windtunnel zodat hij zo aerodynamisch mogelijk is.

Ook is de kleur speciaal gekozen en deze kleuren zullen ze niet gebruiken op andere modellen, zodat kenners wel zien dat jij die limited McLaren versie hebt. Mooie is dat de kleuren subtiel overal in terugkomen. (in de wielen, crank, remmen, zadel etc). Dat hebben ze wel weer erg strak gedaan. Om het geheel af te maken krijg je een paar S-Works McLaren schoenen die ook weer 25 gram lichter zijn en een S-Works Prevail helm. Een bijgeleverde muursteun maakt het geheel compleet.

Je kan de fiets bestellen tot 31 juli en voordat hij wordt geleverd krijg je een complete lichaamsmeting. Het is wel ontzettend veel geld voor een fiets, maar je krijgt er ook wel wat bijzonders voor terug.

Plaatjes:

sworks-mclaren-helm sworks-mclaren-tarmac4 sworks-mclaren-tarmac3 sworks-mclaren-tarmac2 sworks-mclaren-tarmac