Het is een enorme prestatie om wereldkampioen wielrennen te worden. Maar om die titel een jaar later te prolongeren is helemaal een sterk staaltje. Alaphilippe deed het een aantal weken geleden in Leuven. Ik ben nu al benieuwd of hij het kunststukje van Sagan kan herhalen door er drie op rij van te maken, maar dat is iets voor volgend jaar. Voor nu mag hij eerst weer een jaar rondrijden op een hele dikke Tarmac SL7 racefiets in regenboogkleuren.

World Champ S-Works Tarmac SL7

We hebben het over de racefiets, maar het is natuurlijk het regenboog-frame waar het om gaat. Deze is verder opgebouwd met dezelfde onderdelen als de fietsen van zijn ploeggenoten. Shimano Dura Ace Di2 disc en Roval Rapide CLX wielen. De basiskleur van het frame is zilvergrijs en de regenboogkleuren zijn vooral te zien op de onderbuis en die lopen door op de bovenbuis en het balhoofd. Op de zitbuis, net onder het punt waar de zadelpen het frame in gaat, zie je onder het Tarmac logo ook de regenboogkleuren. Mooi detail is de tekst ‘World Champ 2021’ op de bovenbuis. Hierbij staat de tekst twee keer afgebeeld zodat je het dubbel ziet. Twee keer wereldkampioen, met een inspanning waarbij je zo diep moet gaan dat je er dubbel van gaat zien, aldus Specialized.

Er valt genoeg over het design en te kleuren te vertellen, maar het wordt pas echt duidelijk met de foto’s. Het design, de metallic kleuren en vooral het aparte effect dat er op te zien is vind ik heel gaaf gedaan. Persoonlijk vind ik hem echt veel gaver dan de WK 2020 uitvoering van zijn S-Works Tarmac SL7 waar hij afgelopen jaar mee reed.