Sagan kan de laatste jaren wat minder op de borst kloppen, want hij komt niet zo vaak meer als eerste over de streep. Toch blijft het een bijzondere renner in het peloton. Eén die veel voor opwinding in het peloton zorgt. Het is dan ook niet vreemd dat Specialized ieder jaar een speciale Sagan collectie uitbrengt. En de naam Disruption voor de collectie past goed bij Sagan!

Voor 2021 is er gekozen voor de stijl en klasse uit de jaren ’70. Een stijl die me gelijk doet denken aan een luxe leven aan de Cote d’Azur. Door crèmekleuren en gouden accenten straalt de collectie echt klasse uit. De volledige collectie bestaat uit twee Aethos framesets, een S-Works Evade helm, S-Works 7 schoenen en kleding van top tot teen. Er is ook nog een Tarmac SL7 frameset in de collectie die valt wel een beetje buiten de stijl met zijn zwarte kleur en blauwe accenten.

Over de hele collectie vind je de naam Sagan of zijn initialen P/S terug. De logo’s zijn aanwezig, maar stijlvol uitgevoerd. Vooral de gouden Sagan letters in combinatie met de gouden BOA-sluitingen is een gewaagde move en kan gauw kitsch worden, maar bij de S-Works 7 schoenen klopt het gewoon. Je kunt dus met een gerust hart met de Sagan collectie rondrijden. Ook de vlag van Slowakije komt regelmatig terug. Op de S-Works Evade helm vind ik dat het mooiste gedaan aan de achterkant.

Een deel van de collectie is al uitverkocht, dus als je nog iets van de stijl wil meepakken moet je snel zijn. Je vindt alle spullen op de website van Specialized.