Nevi is een Italiaanse merk dat zich volledig richt op titanium. Dan hebben we het in eerste instantie over fietsen, maar ze hebben nu schoenen met het materiaal!

Ze maken al sinds 1992 fietsen van titanium. Dan hebben we het over Sergio Finazzi en zijn vrouw Consuela. Finazzi is een oud-prof met een etappeoverwinning in de Tirreno, een derde plaats in het eindklassement van de Tour of Britain. En het is dan misschien geen podiumplek, maar hij finishte in de top van de beruchte 14e etappe van de Giro in 1988. Breukink won die etappe toen, Van Der Velde werd overvallen door de sneeuw en Hampsten zou later de ronde winnen. Finazzi was er dus bij en maakt nu fietsen. Terug naar de schoenen!

Voor de liefhebbers van titanium moet dit toch wel de ultieme aanvulling op hun uitrusting zijn. Van alle metalen waar tegenwoordig fietsen van gemaakt worden is titanium nog altijd de meest luxe en begeerlijke, mede dankzij het comfort en het lage gewicht.

Precies dat zijn ook de redenen geweest voor Nevi om het ook voor schoenen te gebruiken. Het titanium moet het doorgeven van vibraties aan de voet verminderen. Door de stijfheid moet het zorgen voor een goede krachtoverbrenging en de warmtegeleiding van het metaal zou ook goed zijn om de hitte vanaf de voet te verdelen.

De schoenen zijn er in drie uitvoering: in wit en zwart met een microfiber bovenwerk en in bruin met volledig lederen bovenwerk. Ze worden met de hand gemaakt in Bergamo, Italië in de maten 39 t/m 46 en hebben een adviesprijs van € 390,-. Alle info bij Nevi.