Selle San Marco doet al een tijdje mee in de zadelwereld. We hebben het even opgezocht en lazen dat het merk al sinds 1935 bestaat. En als je zo lang meegaat dan worden sommige zadels een stukje geschiedenis of zelfs iconen. Als je ooit een oude racefiets op de kop hebt getikt, dan zat er misschien wel een mooi leren Selle San Marco zadel op. Door de jaren heen flink ingesleten, maar daarom juist zo mooi.

Eén van die iconen was de Concor. Een zadel dat in de jaren zeventig populair was. En een zadel dat nu nog steeds te koop is, maar dan in een iets moderne vorm. Dit jaar is het 45 jaar geleden dat het zadel op de markt kwam en dat willen ze (natuurlijk) vieren. Daarom komt San Marco met een gelimiteerde uitvoering van het zadel. Het zadel krijgt precies dezelfde looks als het oude zadel, maar wel met moderne materialen. Zo is de schaal van techno-polymeer en de vulling is van Biofoam. Nou dat zijn materialen die er toen nog zeker niet waren, maar het zadel nu nog beter moeten maken.

Er komen maar 200 stuks van het zadel op de markt. Dus als je er één wilt, moet je snel zijn. Voor het zadel betaal je € 149 ,- Zoals alles duurder is geworden, zal dat ook meer zijn dan wat je toen voor het zadel moest neerleggen. Maar als je een mooie klassieke racefiets hebt, past het zadel er vast mooi bij.

Meer info via Selle San Marco