Vorig jaar schreven we al over het aftellen van Shimano naar hun 100e verjaardag. En nu is het dan zover voor de Japanse onderdelenfabrikant. In die 100 jaar is er veel gebeurd: het begon met een ‘simpele’ vrijloopnaaf en nu hebben we 11 speed race- en gravelgroepen, hydraulische remmen, elektronisch schakelen en een e-bike middenmotor. En bij de MTB is dit zelfs al doorontwikkeld naar 12 speed aandrijvingen. De onderdelen, en daardoor ook de fiets, hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

En ze gaan door met ontwikkelen. Shimano belooft ook in de toekomst te blijven werken aan nieuwe technieken. De hoogtepunten van de afgelopen 100 jaar zijn samengevat in het boek: Shimano 100 Works. Het is een fotoboek waarin Shimano’s 100 belangrijkste producten staan afgebeeld. De prachtige Dura-Ace onderdelen zoals op de foto’s komen natuurlijk ook voorbij!

Er zullen slechts 2000 van deze boeken worden gemaakt en je hebt wel een beetje geluk nodig om er eentje in je kast te zetten want je kunt er alleen aan komen via een loting. De prijs voor het boek is 10.000 yen en dat is zo’n € 75,- tot € 80,- (exclusief verzending). Inschrijven voor de loting kan via deze website van de 100e verjaardag van Shimano. De loting zal op 7 juni zijn en als je bij de gelukkigen hoort krijg je via de mail informatie over de betaling. Mocht je worden uitgeloot kan je gelukkig de hoogtepunten uit de afgelopen 100 jaar van Shimano ook gewoon op de website bekijken.

Tags: