Van 5-7 oktober organiseert Shimano het European Mechanics Championship, in het Belgische Mechelen. Het doel van dit kampioenschap is volgens Shimano tweeledig. Enerzijds om op zoek te gaan naar de beste mechanieker van Europa, en anderzijds om aandacht te creëren voor het tekort aan goede mechaniekers, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de fietsindustrie.

Behoefte aan technische vakmensen groter dan ooit

Volgens Shimano is de behoefte aan goede fietsmonteurs groter dan ooit. Het aantal fietsen op de markt groeit, en met die groei stijgt ook de behoefte aan vakbekwame monteurs. Met het EK hoopt Shimano aandacht te vragen voor het vak en zo anderen te enthousiasmeren voor een carrière in de fietsindustrie.

Het is de eerste keer dat Shimano het kampioenschap organiseert, en je kunt het allemaal volgen via de socials van Shimano. De mechaniekers krijgen een aantal technische opdrachten die worden beoordeeld op snelheid en technische vaardigheden. In totaal doen veertien landen mee en daarvan is Brazilië de meest opvallende, aangezien dat land niet in Europa ligt. Van Shimano hebben ze toch een wildcard gekregen.

Meer info via Shimano.

Tags: