Sidi bestaat zestig jaar en dat vieren ze met een nieuwe schoen. De Sidi SIXTY. Eind vorig jaar werd deze schoen gepresenteerd en aan de vooravond van het nieuwe seizoen doen ze er nog een schepje bovenop met een Limited Edition die al was aangekondigd.

Sidi SIXTY
De Sixty is het nieuwe topmodel in de collectie. Daarbij is er aan de zool niets veranderd ten opzichte van het vorige topmodel de Sidi Shot. Aan de bovenkant zie je wel duidelijk de verschillen. De Sixty heeft een geintegreerde hiel-versteviging. Deze zorgt ervoor dat de schoen de juiste anatomische vorm behoud, wanneer je veel druk uitoefent. Voor de veiligheid zitten op de hiel ook kleine reflectoren.

Het grootste, en meest zichtbare, verschil zit in de sluiting. Sidi werkt al jaren met het eigen Tecno-sluitsysteem. Op de Sixty schoenen zit de nieuwste versie ervan, de Tecno-4. Deze is niet volledig meer bevestigd op de tong, maar zit alleen ter hoogte van de wreef vast. De bandjes van deze sluiting lopen kruislings over de bovenkant, en daardoor is er maar één Tecno-4 sluiting nodig. Bij de neus van de schoen is er gekozen voor een klittenband sluiting. De combinatie van één sluiting en klittenband bespaart gewicht en daarmee is dit volgens Sidi hun lichtste schoen ooit.

Limited Edition
Naast de reguliere kleuren Zwart, Rood, Blauw en Wit heeft Sidi een Limited Edition. Deze is voorzien van een python print zoals dit in de sixties veel gedragen werd. De dierenprints waren destijds in de mode en als we Sidi mogen geloven komt dat weer helemaal in de mode. Zo’n schoen met python print valt wel op, maar als ik mag kiezen zou ik gaan voor één van de vier ‘gewone’ kleuren.

Meer info via Sidi