silca tools titanium

Als je regelmatig aan je fietsen werkt, weet je dat goed gereedschap belangrijk is. En je zal ook merken dat je favoriete tools hebt die je graag gebruikt. Deze titanium(!) tools van Silca zijn daar goede kandidaten voor.

Silca kennen we al lang als fabrikant van high-end producten en accessoires voor het fietsen. Soms schieten ze daar ook een beetje in door, maar ik vind het altijd goed om te zien dat er grenzen opgezocht worden. De één vindt het belachelijk duur, de ander koopt het meteen.

Titanium wordt graag gebruikt door het bedrijf. Het materiaal titanium is sterk, licht en duurzaam. Deze keer hebben ze een aantal tools 3D geprint. Daarmee kunnen ze de tools heel nauwkeurig vormgeven. Zwaar gereedschap voelt vaak fijn en degelijk, maar als het meegenomen moet worden, is dat gewicht minder fijn. Ze richten zich daarom o.a. ook op de ‘reizende mechanieker’. Ik weet niet of die er veel zijn, maar als jij je in die categorie mag scharen zal je dit ook kunnen waarderen.

Al deze tools zijn geprint uit 6Al/4V Titanium. Hun kettingzweep weegt 80 gram. Om dat in perspectief te plaatsen: onze kettingzweep van Topeak weegt 305 gram. Hun Lockring Tool (inclusief handvat) voor zowel Shimano als Campagnolo is 20 gram lichter dan alleen de cassetteafnemer-dop die wij vaak gebruiken! De dubbelzijdige Dead Blow Hammer weegt 160 gram. Zwaarder dan de rest, maar een hamer moet ook niet tè licht zijn.

Het is allemaal significant lichter dan je gewend bent dus. Naast de standaard titanium kleur van het materiaal kan je de tools ook met een cerakote laag in zwart of koper kiezen. Dit is een extreem harde coating die je nagenoeg niet kan beschadigen. Ook is er nog de optie om te tools te laten graveren. De tools kosten omgerekend ongeveer € 130,- per stuk en alle drie samen ongeveer € 346,-. Bij Silca.