Iedereen heeft wel zo zijn eigen manier om alles wat je nodig hebt voor een race of tocht mee te nemen. De ‘good old’ sporttas, de grote rugzak of een flinke boodschappentas. Silca maakt hier een een luxere variant van, de Maratona Minimo.

Silca staat bekend om hun kwaliteit en doordachte fietsaccessoires als pompen en tassen en deze Maratona Minimo past perfect in dat plaatje. Hun producten zitten over het algemeen in de hogere prijsrange, maar daar staat dan ook een hoge kwaliteit tegenover. En producten als deze tas zijn gemaakt voor een specifieke toepassing. In dit geval om al je ‘gear’ bij elkaar te hebben voor ‘raceday’.

De Maratona Minimo is gemaakt voor de fietser die zijn spullen graag goed georganiseerd heeft en ook zo wilt houden. Zeker voor de regelmatig terugkerende evenementen kan zo’n tas een uitkomst zijn voor een goede voorbereiding. Je hebt alles op één plek bij elkaar en kan voorkomen dat je toch wat vergeet.

Eerst de features van de tas op een rij:

 • Waterdichte TPU gecoate 600D constructie met reflecterende details
 • Waterdichte externe YKK ritsen
 • Twee waterdichte zijvakken met zachte voering voor elektronica
 • Aanpasbare en verwijderbare interne divider
 • Twee roll-top schoen- en kledingtasjes
 • Twee interne elastische straps voor je bidon
 • Drie interne vakken met mesh en (twee met rits) voor opslag
 • Verwijderbare schouderband
 • Tas voldoet qua afmetingen aan vliegmaatschappij voorwaarden voor handbagage (lxbxh 48x33x24cm)
 • Leeggewicht 2,17 kg
 • Drie handvatten rondom

De tas is zwart waar logo’s e.d. subtiel verwerkt zijn. Hij ziet er strak uit en straalt degelijkheid uit. De wanden van de tas zijn verstevigd zodat hij zijn vormt behoudt als je hem open hebt. En dat is handig, want je kan de tas over twee kanten helemaal open ritsen zoals je in de headerfoto kunt zien. Je kan dan makkelijk overal bij.

De interne divider geeft je een paar opties om de tas naar wens in te delen, maar kan er net zo makkelijk uitgehaald worden om één groot vak te creëren of om alles schoon te maken. Waar ik persoonlijk gecharmeerd van ben zijn alle vakken die je tot je beschikking hebt: Buiten rondom op elke zijde een met rits, binnenin drie, waarvan twee met rits en mesh in de klep en nog een aan de zijkant met mesh, zonder rits. Zo voorkom je dat alles door elkaar raakt en je weer aan het zoeken bent naar dat ene ding dat je nu nodig hebt.

Heb je deze tas echt nodig? Dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Heb jij je altijd zonder problemen gered met die boodschappentas, dan moet je die vooral blijven gebruiken. Maar als je toch net op zoek bent naar een nieuwe degelijke tas en graag alles goed georganiseerd hebt dan doe je jezelf hier echt een plezier mee. De prijs in de Benelux komt op € 200,- en die is uiteraard stevig, maar wordt mijns inziens gerechtvaardigd door de kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Alle info en waar te koop bij Silca

Tags: