Allereerst er is helemaal niets mis met de fiets. Het is zelfs een (vind ik persoonlijk) erg goede keus, alleen…

…doet Canyon de 2010 fietsen vanaf vandaag in de opruiming. Dat scheelt op bovenstaande fiets toch € 600,- (€ 4699,- ipv 5299,-). Toch zuur als je vorige week dezelfde fiets hebt gekocht. Omdat Canyon haar fietsen alleen maar vanuit de fabriek of via de webshop verkoopt kan je niet zo snel op zoek naar een “goedkopere” dealer, dus dan maar via de opruiming.

Maar goed, we hebben niet allemaal een budget  voor een carbon racefiets afgemonteert met Campagnolo Record en Mavic Cosmic Carbone Ultimate wielen met een totaal gewicht van 6 kg. Gelukkig is er ook voor de mindere budgetten is er opruiming. Niet zo’n heftige opruiming maar toch, bijvoorbeeld de Canyon Ultimate AL 9.0, een zeer lichte (7,5 kg) aluminium racefiets, met een Ultegra 6700 groep en Citec 3000 aero wielen. Nu € 1399,- ipv € 1599,-.

Zie hier het volledig overzicht. De opruiming gaat trouwens vanaf vandaag in. Naast de opruiming heeft Canyon ook op haar site een outlet afdeling. Hier worden veelal demo fietsen verkocht voor een stuk minder dan de nieuwprijs, maar ja, ze zijn dan ook niet “nieuw” .

Tags: