Het is niet de eerste keer dat we Enervit repen proeven, zo deden we in 2018 al een test van Enervit repen, maar er zijn natuurlijk zoveel smaken dat we vonden dat we het nog wel een keer konden doen met andere smaken. En naast de repen hebben we nu ook een paar gelletjes geproefd en mixte we wat sportdranken van het merk.

Enervit Competion Bar open

Competition Bar – Orange
De reep met de naam Competition Bar heeft een frisse sinaasappel smaak. We zijn erg positief over de smaak. De structuur is door de rijst en havermout flakes een beetje korrelig, maar wordt wel goed bij elkaar gehouden door de stroop. De reep gaat dan ook makkelijk naar binnen. Belangrijk, want deze reep is bedoeld voor tijdens het rijden. Voor wie dat belangrijk is: de reep is glutenvrij.
Gewicht: 30 gram. Adviesprijs: € 2,10

Enervit Performance Bar structuur

Performance Bar – Cocoa
De Perfomance Bar komt per twee. Het zijn twee halve porties die samen de voedingswaarde van een volledige reep bevat. Handig want zo kan je regelmatiger kleinere porties eten. Het openscheuren vraagt even kracht, maar met je mond gaat het redelijk eenvoudig. Bij de eerste happen moet je wel even wennen, want dan voelt het wat droog aan. Maar al gauw krijgt de reep een meer toffee-achtige structuur. De cacao-smaak is stevig, echt iets voor de chocola liefhebbers.
Gewicht: 2 x 30 gram. Adviesprijs: € 2,20

Enervit Power Time Outdoor Bar structuur

Power Time Outdoor Bar – Blueberry, Sweet & Salty
Deze reep was bij ons een favoriet door de goede mix van zoet en zout. De reep voelt daardoor natuurlijk aan. Je kunt hem het beste vergelijken met een mueslireep. Hij eet ook makkelijk weg als een tussendoortje. Een echte sportreep levert meer energie en voedingsstoffen op. Maar voor iemand die iets eet dat er natuurlijk uitziet en ook zo smaakt dan is de Power Time Outdoor Bar een goede keuze. Ook deze reep is glutenvrij.
Gewicht: 30 gram. Adviesprijs: € 1,50

Enervit Protein Bar structuur

Protein Bar – Coco Chocolate
De Protein Bar is voor na de inspanning. Met een extra dosis aan eiwitten voor een versneld herstel. De reep voelt in de mond wat korrelig en droog aan. De reep slikt daardoor wat moeilijker weg, maar na een rit is dat niet echt een probleem. De reep van chocola en kokos heeft een erg zoete smaak. Van de kokos en chocola overheerst de kokos het meest. Net als de Power Time en Competition reep is deze reep glutenvrij.
Gewicht: 40 gram. Adviesprijs: € 2,50

Enervit Energy Gel Citrus verpakking

Gel – Citrus
Dan over naar de gels. Eerst een ‘klassieke’ gel. Deze gel is zoals je hem kent: stroperig en zoet. Maar de gel gaat toch makkelijk naar binnen, hij is net dun genoeg. Ook de smaak is met citrus nog wel fris. Het openscheuren van de gel gaat makkelijk. De gel bevat cafeïne en je kunt de gel innemen voor of tijdens je rit.
Inhoud: 25 ml. Adviesprijs: € 2,25

Enervit Isotonic Gel apple verpakking

Isotonic Gel – Apple
De Isotonic Gel is een drinkbare gel die zorgt voor een snelle koolhydraten opnamen. De Isotonic Gel bevat evenveel koolhydraten als de klassieke gel, maar dan verpakt in meer dan de dubbele inhoud. De appelsmaak lijkt een beetje op de appelsmaak van kinderdrankjes of snoepjes. Deze gel bevat geen cafeïne. De gel is bedoeld voor tijdens het fietsen en scheurt ook makkelijk open.
Inhoud: 60 ml. Adviesprijs: € 2,35

Enervit Liquid Gel energy verpakking

Liquid Gel – Green Tea
De Liquid Gel heeft weer net wat meer koolhydraten dan de Isotonic Gel. De gel zelf is wel weer dunner. Deze gel sluit dan ook af met een schroefdop. Je hoeft dus niet alles in één keer naar binnen te slurpen. Let wel op dat je niet teveel in het pakje knijpt bij het openmaken, want dan kan het wel eens overlopen. De groene thee smaak is prettig, niet te zoet en de smaak doet natuurlijk aan.
Inhoud: 60 ml. Adviesprijs: € 3,10

Enervit Pre Sport jelly verpakking

Pre Sport Jelly – Orange
De Pre Sport Jelly neem je vóór het fietsen. Niet zo gek met die naam, natuurlijk. De Jelly voelt een beetje aan als een snoepje. Het hapt makkelijk weg en heeft een prettige structuur. De sinaasappelsmaak komt niet heel erg naar voren. En dat is eigenlijk wel prettig, want het doet daardoor niet zo heftig aan. Het is geen gel, maar een jelly, een dikkere substantie. Het is dus steviger dan een gel, maar nog steeds makkelijk te eten.
Gewicht: 45 gram. Adviesprijs: € 2,50

Enervit isotonic drink verpakking

Isotonic Drink – Lemon
Energie is belangrijk, maar hydratatie is natuurlijk evenzeer belangrijk. De Isotonic Drink met de citroen smaak drinkt lekker weg. Het is een goede mix tussen zoet en fris. De poeder wordt geleverd met een schepje, zodat je makkelijk kunt doseren. Met de inhoud kun je zo’n 7 liter water aanlengen. Als je de bidon schudt dan mixt de poeder snel met het water.
Gewicht: 420 gram (goed voor 7 liter). Adviesprijs: € 9,90

Enervit isotonic drink verpakking geopend

Recovery Drink – Orange
Als laatste hebben we nog een Recovery Drink met een sinaasappelsmaak geprobeerd. De Recovery Drink is voor na de inspanning om sneller te herstellen. Enervit beveelt aan om het eigenlijk binnen de 1 uur na de inspanning in te nemen, voor optimaal resultaat. De poeder ruikt niet zo heel lekker, maar smaakt gelukkig wel beter. Maar het drinkt niet zo lekker weg als de Isotonic drank, maar voor na een rit is het wel goed weg te krijgen. Het duurt wel wat langer om het poeder op te laten lossen.
Gewicht: 50 gram (goed voor 350ml). Adviesprijs: € 2,90

Enervit recovery drink verpakking

Conclusie
Enervit heeft een brede collectie aan repen, gels en dranken. Niet alleen variatie in smaken, maar ook in structuur en toepassing. Je hebt voor vóór, tijdens en na de rit producten. En dan heb je ook nog de keuze tussen de dikkere of meer drinkbare gels. Hetzelfde gaat op bij de repen. Maar iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke smaak en niet elke maag is hetzelfde. Al moet het wel heel gek lopen, als je niks kunt vinden uit het Enervit assortiment. Om het echt zeker te weten, zal je het zelf eens moeten proberen.

Alle info over de producten vind je op de website van Enervit