Canyon kennen we bijna allemaal. De fietsen zien we regelmatig bij amateurfietsers maar met het sponsoren van twee heren en één dames WorldTour team en door de overwinningen van veelwinnaar Mathieu van der Poel zien we de fietsen ook veel voorbijkomen bij de profs. Maar Canyon doet tegenwoordig nog meer dan fietsen maken, want ze hebben nu ook kleding in het assortiment. Kleding en fiets kan je dus nog verder matchen. Nieuw in het assortiment is een skinsuit voor de triatlon in samenwerking met Ryzon.

Ryzon X Canyon Myth Race Suit
Ryzon is een merk dat kleding maakt voor hardlopers, triatlonners en fietsers. Niet zo gek van Canyon dus om dit merk als partner te kiezen. Samen hebben ze een snelpak gemaakt met de mysterieuze naam Myth Race Suit. De naam past goed bij het strakke zwart grijze pak moet ik zeggen. Ryzon had het pak al in het assortiment zitten, maar voor Canyon is er een speciaal design gekomen. Het design is geïnspireerd op de Speedmax CF SLX, de high-end triatlonfiets van Canyon. Het snelpak heeft een aantal slimme eigenschappen.

High Tech
Zo is de stof van het pak afgewerkt met coldblack techniek. Coldback technologie voorkomt dat de stof opwarmt als je lang in de zon rijdt. Ook beschermt het je huid tegen UV-stralen. Twee zeer welkome eigenschappen bij een race. De stof zelf heeft een hoog elastaan gehalte om het snelpak als een tweede huid aan te laten sluiten. Toch moet het je ook in staat stellen er goed mee te kunnen rennen en je lichaam een heel andere houding aanneemt. Om zo min mogelijk randjes te hebben is het pak niet aan elkaar genaaid, maar gelijmd. Het heeft ook een waterafstotende coating maar is ook te gebruiken om mee te zwemmen, waardoor je geen wetsuit hoeft aan te trekken als de temperaturen dat toelaten. De mouwen hebben een aerodynamische stof gekregen. En als je goed naar de mouw kijkt, zie je ook een zeskantig patroon. Zo heeft het pak net als de fiets zo min mogelijk luchtweerstand. Canyon geeft voor het hele pak een gewicht van 155 gram op.

Het complete plaatje van fiets en snelpak zorgt voor een strak eindresultaat. Dat gevoel krijg je helemaal als je het abstracte promo-filmpje kijkt van Canyon. Voor het snelpak betaal je € 349,95. Een flinke smak, maar als je de Speedmax CF SLX hebt of wilt, is het bijna een vereiste.

Meer info via Canyon