Speedplay

Na Eurobike in Friedrichshafen is er Interbike in Las Vegas. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is die beurs slechts een fractie van de grootte van Eurobike. Desalniettemin een mooi podium om nieuwe producten van eigen bodem als eerste te laten zien. Zoals Speedplay, uit San Diego, dat  een prototype van hun aero pedaal liet zien.

Bij Speedplay pedalen werkt het allemaal precies andersom. De bewegende delen zitten in de plaatjes i.p.v. het pedaal. Eerder dit jaar kwamen ze met een pedaal voor het ruigere werk, de Zero Pavé, deze lijkt juist meer voor het verfijndere werk. De plaatjes lopen mooier over in de schoen en de hebben een soort golfbal structuur mee gekregen. De pedalen zijn gelijk aan de Zero’s, maar hebben aan één kant ook die afwerking meegekregen. Ze zijn dan ook niet meer aan beide kanten te gebruiken. Prijs en gewicht zijn niet bekend, naar verwachting zullen de pedalen ergens aan het einde van dit jaar op de markt komen.

Speedplay

Je moet wel even goed kijken, maar onderstaande plaatjes zijn niet de aero plaatjes van hierboven. Dit zijn nieuwe plaatjes waardoor het lopen wat makkelijker moet worden. Iedereen die met Speedplay rijdt weet dat ze levengevaarlijk kunnen zijn op gladde ondergrond en bovendien slijten ze erg snel. Ze lijken hetzelfde door diezelfde golfbal structuur in het oppervlak, maar zijn toch echt anders. Als toevoeging daarbij hebben ze de Cleat Buddy welke je in de plaatjes schroeft en die de binnenkant van de plaatjes moet beschermen.

SpeedplaySpeedplay

Die nieuwe plaatjes waar je beter op kan lopen zijn zeer welkom, maar of we nou elke keer die Cleat Buddy’s erin gaan draaien valt te betwijfelen. Ze hadden al eerder de Coffeeshop covers, maar die moet je er ook apart op doen als je van je fiets komt. Wat écht handig is én bovendien prima werkt, weten we uit eigen ervaring, zijn de Keep On Kovers. Die druk je zo over je plaatjes en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Wat ons betreft de ideale manier om je Speedplay plaatjes te beschermen en welke het lopen ook nog wat makkelijker maken. Met een beetje geluk vind je ze via Marktplaats of eBay en zijn zeer betaalbaar.

Het bronartikel komt van Bikeradar

Tags: