No hints, No regrets dat is een beetje wat het Speedvagen Surprise Me programma inhoudt. Je geeft Speedvagen de volledige vrijheid om een fiets te ontwerpen. Ieder jaar komen ze met een nieuw design naar buiten voor de Surprise Me fietsen. De fietsen die dan worden ontworpen zullen in dezelfde stijl worden gemaakt, maar de kleuren blijven voor jou als klant onbekend.

Het design van 2021 lijkt op een proefprint om te kijken of er nog wel voldoende inkt in de cartridges van je printer zit. Je ziet dan ook de verschillende inktkleuren terug. En dat is wat Speedvagen ook als concept had: hoe het verfschema eruit zou zien op een geprint velletje. Dus voordat de kleuren zijn gemengd en voordat kleuren in verschillende lagen op het frame worden gespoten. Een work in progress als het ware en dat vind ik er wel erg gaaf uitzien.

Geïnteresseerden voor het Surprise Me programma hebben tegenwoordig drie opties. Om het niveau van durf een beetje in te delen. Je kunt helemaal carte blanche gaan en de fiets bestellen zonder dat er een design bekend is. Voor 2021 zal dat niet meer gaan, maar je kunt natuurlijk wachten voor 2022. Optie twee is dat je het design weet en de kleuren over laat aan Speedvagen. En optie drie is dat je toch een beetje invloed hebt op de kleuren en dat in samenspraak de kleuren worden gekozen. Een mooie optie voor wie net iets minder daredevil is. Ik zou voor optie drie gaan in ieder geval.

Meer info via Speedvagen