Twee jaar terug won Sagan de een na de andere wedstrijd in een (toen) nieuw aerosuit. Met de Bomber Suit 111 was hij de snelste in onder andere Gent – Wevelgem en Parijs – Roubaix. Uiteraard moest hij zelf op de trappers gaan staan, maar alle beetjes helpen. Reden voor Sportful om dit concept uit te breiden en dat doen ze met de Bomber Jersey.

Zelf noemt Sportful het shirt ‘het zusje van de Bomber Suit’. Logische benaming want het shirt voldoet aan dezelfde eigenschappen als het bovenste deel van het snelpak. Een strakke pasvorm, geen kraag en zo min mogelijk naden. Ze hebben gebruik gemaakt van lichtgewicht stoffen en het gewicht van het shirt komt uit op 122 gram. De stoffen zijn erg dun en het shirt is dan ook het best te gebruiken tijdens wedstrijden waarbij het 15 graden of warmer is. Achterop zitten drie zakken en het grootste verschil met het snelpak is dat het shirt een Camlock rits heeft zodat je deze met één hand kan openen.

Het shirt is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Zwart met grijs en oranje accenten, of grijs met zwart en oranje accenten. Het design is daarbij gelijk. Het shirt is vanaf nu verkrijgbaar en kost € 120,-

Meer info via Sportful