Het lijkt misschien een raar moment gezien perikelen rondom schijfremmen in het profpeloton, maar dat schijfremmen nog niet passé zijn laat SRAM zien met hun hagelnieuwe HydroHC hydraulische schijfremmen voor de racefiets.

En de remmen zijn niet voor elke racefiets, ze zijn alleen te gebruiken in combinatie met SRAM’s RED eTap groep. Dus dan heb je naast het fraaie draadloos schakelen ook nog hydraulische remmen. En die zijn (gelukkig?) nog niet draadloos. De set is gebaseerd op hun eerder uitgebrachte HydroR schijfremmen. Nieuw is natuurlijk dat de eTap groep nu ook in combinatie met schijfremmen kan, maar op het vlak van ergonomie hebben ze ook e.e.a. aangepast ten opzichte van de eerdere remmen. Zo is de diameters van de bovenkant van de shifters kleiner gemaakt zodat je beter en makkelijk rondom kan vastpakken. Nieuw is ook Contact Point Adjustment. Hiermee kan je per rem het aangrijpingspunt instellen en bepaal je of meteen vol wil remmen of dat je meer moet knijpen in de remmen voor de volledige remkracht. Daarnaast is er ook nog de Reach Adjust, wat als bestond, waarmee je de positie van de hendels kan aanpassen naar de lengte van je vingers.

Het lijkt het beste van twee werelden te zijn dus. Draadloos elektronisch schakelen én hydraulisch remmen. SRAM heeft nog geen prijzen bekend gemaakt, de HydroHC groep zal tijdens Eurobike in augustus officieel gepresenteerd worden.

SRAM-HydroHC-Caliper-FM-Front.jpg SRAM-HydroHC-Caliper-FM-Rear SRAM-HydroHC-Caliper-PM SRAM-HydroHC-Shift-Brake-Control SRAMHydroHC_6

Tags: