Het aantal graveltochten en -wedstrijden neemt toe en daarmee ook het niveau. Als je mee wilt doen voor de overwinning, zul je net als op de racefiets een powermeter moeten overwegen. Nu kun je bij Stages terecht voor een Power L meter die past op de GRX gravelgroep van Shimano.

De Power L meter heeft alle eigenschappen zoals de andere Stages Power L meters, waarvan we er ook al eerder een testte. De meter zit dus aan je linkercrank en moet een nauwkeurigheid hebben van +/- 1,5%. Een powermeter voor aan de aandrijfkant is er voor de GRX groep nog niet.

Maar 15 gram

De meter is waterdicht met een IPX7 waarde. De meter past op een GRX-810 crankstel. Je moet wel even aangeven welke cranklengte je hebt: 170, 172,5 of 175 mm. Er is maar een kleine gewichtstoename, want het metertje zou maar 15 gram wegen. Het batterijtje in de meter moet meer dan 200 uren meegaan.

Voor het bijhouden van de meting kun je natuurlijk de Dash fietscomputers van Stages zelf gebruiken. Maar met de ANT+ en Bluetooth verbindingen kun je ook met veel andere fietscomputers verbinding maken. De gegevens zijn te gebruiken in Strava, Training Peaks, Garmin Training Center en de eigen Stages Link software.

Wil je de Stages Power L powermeter kopen voor je GRX-crank, dan ben je 399,- kwijt. En wil je het maximale uit je training en je prestaties wilt halen, dan is dat een investering die je graag zal doen. Vanaf 20 maart is de powermeter verkrijgbaar.