Het ene merk komt uit Duitsland en het andere komt uit Australië. Dat is niet direct bij elkaar om de hoek, maar toch hebben ze elkaar gevonden. De Duitse fietsen van Standert en de Australische kleding van Lumiere. Lumiere heeft in 2016 Standert benaderd als fietsleverancier voor hun nieuw opgezette wielerploeg.

Vrij snel werd duidelijk dat ze erg goed door een deur konden en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige combinatie van fietsen en kleding voor de Standert X Lumiere ploeg. De fiets is de Standert Triebwerk. Een stalen frame met carbon voorvork, voorzien van de nieuwe mechanische Dura Ace groep (en Pioneer vermogensmeter). Overigens zijn het niet zomaar stalen frames, de afwerking is hoogwaardig te noemen. Erg strak laswerk waardoor ik in eerste instantie twijfelde of het geen maatwerk frame is. Columbus Life buizen met een custom ‘Lumiere’ paintjob. Om het af te maken hebben ze dit alles op een set Enve wielen gezet waardoor het helemaal een mooi plaatje wordt.

De kleding van Lumiere matcht erg mooi met de paintjob van de frames. Donkerblauw, lichtblauw en lichtroze kleuren voorzien van een streepjes motief op een deel van de borst en rug. Op de borst staat in grote letters het merk Lumiere en op de rug vindt je de letters van het merk Standert terug. We kunnen het tot in detail gaan beschrijven, maar de foto’s zeggen meer dan genoeg. Als je een lijstje gaat maken van gesoigneerde wielerploegen dan mag Standert X Lumiere wat mij betreft niet ontbreken.