Vorige week werd de vernieuwde Standert Kreissäge RS racefiets gepresenteerd. De aluminium racer van het Duitse Standert is volgens hen stijver en lichter en dus sneller geworden. Wij vinden hem ook nog eens erg mooi. Want daar zijn ze bij Standert goed in, een goeie kleurencombinatie bedenken.

Scandium aluminium frame met carbon voorvork

Bij het frame kunnen de kabels binnendoor en dat ziet er heel goed uit en het bracket is een T47. Maximaal 30 mm banden passen erin wat tegenwoordig toch wel lekker is. Het Scandium aluminium frame wordt in Italie gemaakt en in Berlijn wordt de fiets in elkaar gezet. De voorvork is van carbon. De framesets gaan hard en kosten € 1599,-. Je kan dan de fiets helemaal naar wens opbouwen zoals je op de foto’s ook ziet. Voor een complete racefiets, die Standert ook levert, ben je minimaal € 4999,- kwijt. En dat kan oplopen tot € 7859,- als je alle opties op de site aanvinkt.

Dan moet je denken aan CeramicSpeed lagers, DT Swiss ARC 1400 wielset, Sram Force AXS eTap etc. Hij is er in drie kleuren. De Team Edition, de Silver Dagger en de Black Widow. Het frame weegt 1360 gram (maat 54) en de voorvork weegt nog eens 400 gram. Een lekkere criterium-racer wat mij betreft die er erg goed uitziet!

Meer info via Standert