Dertien in een dozijn? Niet bij kledingmerk Kalas, waar ze met een stijlvolle kledingset klaar zijn voor de zomer. De kleding is namelijk voorzien van vrolijke kleuren en gave prints, waarmee je lekker opvalt. Je kunt het Tsjechische kledingmerk kennen als sponsor van Alpecin-Deceuninck, het wielerteam waar Mathieu van der Poel voor uitkomt.

De collectie is ontworpen door Vratislav Pecka, die als designer door het leven gaat onder de naam PosterLad. Vandaar de naam van de collectie dus.

Pecka omschrijft zijn stijl als Colourful Minimalism, maar ik moet wel zeggen dat ik dat minimalistische niet helemaal terugzie in het shirt. Maar Pecka bedoeld dan de vormen die hij gebruikt, omdat hij vaak kiest voor simpele vormen zoals een cirkel, vierkant en driehoek. En die vormen zien we dan ook veelvoudig terug in de kleding, en dat het kleurrijk is kunnen we het wel over eens zijn.

Een compleet setje fietskleding

De PosterLad collectie bestaat uit een fietsshirt met korte mouwen, een fietsbroek, sokken en een koerspetje. Precies genoeg voor een mooie zomerdag dus. Het fietsshirt is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, en met name de witte variant vind ik erg goed gelukt.

Het shirt heeft een strakke aero fit, een rits over de hele lengte van het shirt en drie zakken op de onderrug. Maar het meest opvallende aan het shirt is natuurlijk de grote hoeveelheid prints, en de opvallende kleuren. Echt een kwestie van smaak natuurlijk, maar opvallen doe je zeker.

De fietsbroek is zwart, maar de onderste rand op beide pijpen is voorzien van de kleuren en prints die je ook op het fietsshirt ziet. In het wit staat het logo en de merknaam Kalas op de broek, maar gelukkig niet te groot.

Een leuk detail is dat de vrolijke prints ook op de achterkant van de bretels zijn terug te vinden, al ga je dat in de praktijk natuurlijk niet veel zien. De broek is voorzien van grippers zodat deze niet omhoog kruipt en de Endurance 3D zeem van het Italiaanse Cytech moet zorgen voor genoeg comfort op lange ritten.

En om de outfit dan compleet te maken is er nog een setje sokken en een koerspetje. Opvallend is dat het gaat om vrij hoge aero sokken, met op elke sok een ander design. Leuk gedaan! Het koerspetje matcht goed met de prints op het fietsshirt, en op de binnenkant van de klep zien we het logo van Kalas terugkomen.

De collectie is voor zowel dames als heren verkrijgbaar. Het fietsshirt kost € 119,-, en de fietsbroek € 169,-. Het koerspetje kost € 19,90 en de fietssokken € 29,-. Voor € 69,- is er ook nog een fietsshirt met een losse fit verkrijgbaar.

Meer info via Kalas.