Stribe Cycles is in 2017 opgericht door drie fietsliefhebbers uit Noorwegen. Twee industrieel ontwerpers en een fietsmecanicien. Goede combi! De eerste jaren zijn ze bezig geweest met het maken van prototypes van een mountainbike en een racefiets. En vanaf 2020 kun je de frames echt bij ze bestellen.

Het raceframe is tijdens de testperiode geëvolueerd van racefiets naar gravelbike. En heeft de naam Juno meegekregen. Het is een titanium frame geworden met een carbon voorvork. Het frame is gebouwd om snel te zijn, maar kan ook ruiger terrein aan omdat er banden tot 40mm in passen.

De fiets heeft een wat meer rechtop zitpositie zodat je het lang kunt volhouden in het zadel. Maar de achterkant hebben ze stijf proberen te maken zodat de fiets wel ready-to-race aanvoelt. De kabels worden grotendeels door het frame geleid voor een strakke look. De kleine Stribe letters op het frame staan ook stijlvol. De voorkant kun je in een kleur krijgen of in geborsteld titanium. Vooral de donkerblauwe kleur met rode letters waarin het mountainbikeframe is uitgevoerd zou ik graag op m’n fiets willen hebben.

De frames zijn alleen via pre-order te bestellen en meer informatie vind je bij Stribe Cycles.