Het was al een tijdje bekend. En Wout van Aert was er zelfs al trainend op te zien. Maar vanaf 1 januari is het officieel: Team Jumbo-Visma rijdt vanaf nu op Cervélo. Het team laat daarmee Bianchi gaan dat team GreenEdge gaat sponsoren. Zo komt er een einde aan de vreemde kleurencombinatie van celeste en geel. Nu zul je de fietsen vooral herkennen aan de gele voorvork.

Voor 2021 zijn er nog meer veranderingen, want de wielerploeg Team Jumbo Visma bestaat niet alleen meer uit mannen. Er is nu ook een damesploeg met Marianne Vos als bekendste renster. De dames en heren zullen de Cervélo S5 voor de snelle ritten gebruiken en de R5 voor de bergritten. Daarnaast zal de P5 worden ingezet voor de tijdritten en de Caledonia 5 zou je tegen kunnen komen in de kasseienklassiekers.

Voor nu hebben we alleen nog maar foto’s van de R5 en S5. Beide zijn afgemonteerd met Dura-Ace inclusief de wielen. De banden komen van Vittoria en het zadel van Fizik. Op de R5 zien we een cockpit van FSA, maar op de S5 is dat natuurlijk het bijzondere stuur van Cervélo zelf. En oplettende kijker ziet onder de fietscomputer de HideMyBell raceday houder. De fietsen zijn dus te herkennen aan de gele voorkant, maar mooi detail is de honingraat die verwerkt is in het zwart.

Via Cervélo