Dat kan sneller, moet Jack Thompson hebben gedacht toen hij het Tour de France routeboek van dit jaar zag. In 21 dagen fietsen de profs naar de finish. Jack dacht dat het wel leuk zou zijn om de etappes twee keer zo snel te fietsen. Nee, niet qua snelheid, maar door elke dag 2 etappes te fietsen en zo eerder in Parijs aan te komen.

En om alles een beetje spannend te maken heeft hij het peloton een voorsprong gegeven van 10 dagen. Hij startte namelijk op 5 juli met zijn poging om het peloton voor Parijs ingehaald te hebben. Hij fietst dus elk van de 21 etappes, wat inhoudt dat hij aan het eind zo’n 3500 km heeft gefietst. Hij wordt gevolgd door onder andere een kleine camper waarin hij kan slapen en die hem naar elke startplaats van de etappes brengt.

Een dagje 298 km fietsen met 5744 hoogtemeters

Om even aan te geven hoe een dag voor hem eruit ziet, nemen we de zesde dag. Die dag was de etappe voor hem waar de Ventoux in zit. Omdat hij per dag twee etappes fietst, had hij in totaal 298 km gefietst met 5744 hoogtemeters. Hij zat bijna 12 uur op de fiets en zijn genormaliseerde vermogen was 289 w. Dat is dus serieus fietsen!

Hij heeft het peloton net ingehaald en rijdt er nu dus net voor richting Parijs. Je kan zijn verhaal volgen op zijn eigen website waar ook erg mooie foto’s van elke etappe te vinden zijn. Lekker, van die haast onmogelijk lijkende uitdagingen.