De hashtag #werideallweather zie je, met name in de winter, op social media erg vaak voorbij komen. Renners die kou, regen en wind trotseren om hun trainingen af te ronden. En zoals zo vaak is er voor alles een overtreffende trap. Neem Ben Page, die met zijn fatbike een reis door Noord-Amerika maakte en deze heeft vastgelegd in een film.

Oké, een fatbike is een fiets die niet echt op dit blog past. Maar het avontuur is te mooi om niet te delen. Op 24-jarige leeftijd stapt Ben Page op zijn fatbike en gaat op weg naar Tuktoyaktuk. Vijftien maanden en tweeduizend kilometer verder bereikt hij een van de meest noordelijke steden van Canada. Onderweg is hij helemaal op zichzelf aangewezen en met een schep en een tentje creëert hij zijn slaapplek. Midden op ijsvlaktes en in dikke pakken sneeuw slaat hij zijn kamp op.

Het beeldmateriaal en het editen van de film heeft hij tijdens zijn reis gedaan. Het is een soort dagboek waarin de strijd tegen de elementen en de mentale strijd van Ben Page wordt afgewisseld met schitterende beelden. Resultaat is onderstaande film van een kleine 25 minuten waarvoor hij meerdere awards heeft gekregen.