De titel geeft het idee achter deze serie avonturen en video’s prima weer. Het gaat over de onmogelijke route. Of eigenlijk, de ogenschijnlijk onmogelijke route, want geen van de routes is onmogelijk. Maar goed, ze mogen dan niet onmogelijk zijn, ze zijn ook niet bepaald makkelijk.

Het gaat de makers erom het verhaal te laten zien van fietsers die de uitdaging aangaan van het rijden van een schier onmogelijke route. Soms zijn ze letterlijk en soms figuurlijk onmogelijk. Je hoort ze er zelf over praten in de onderstaande video’s. Of beter gezegd; documentaires, want het zijn video’s van ruim een uur.

De documentaires

De eerste route en aflevering ging over Mauna Kea, een vulkaan op Hawaii. Dat was ruim 5000 m klimmen over ongeveer 110 km fietsen. Daarna een 7-daagse graveltocht door Death Valley waar de temperatuur naar de 50 graden kan gaan.

Aflevering 2 brengt ze naar West-Virginia waar ze door de Appalachian Mountains rijden over een route die ooit belangrijk was voor de handel en dergelijke. Deze wordt niet meer gebruikt. Een 3-daagse tocht met veel hoogtemeters en $ 40,- per persoon voor eten en dergelijke.

In aflevering 3 rijdt Eddie Anderson mee die je misschien kent van Alpecin-Fenix. Hierbij rijden ze over 5 dagen door Montana, van Glacier naar Tetons, Ohio, over trails en onverharde wegen.

Tot slot aflevering 4. Waar alle voorgaande routes al behoorlijk moeilijk waren, noemen ze deze de “Hell Ride”. De route gaat door de San Juan Mountains in Colorado die ze vergelijken met de Alpen. Ze klimmen 8.300 meter over 140 km fietsen over onverharde wegen met losse stenen en rotsen.

Ga er maar eens goed voor zitten en geniet van de toffe video’s en verhalen.