Het is de bijnaam van het huidige Quick-Step Alpha Vinyl en daar zijn ze trots op, The Wolfpack. Ze zijn momenteel bezig aan hun 20e seizoen en dat gaan ze samen met Castelli vieren in de vorm van drie shirts. Castelli heeft drie artiesten gevraagd om een shirt te ontwerpen voor dit jubileum.

Winning machine en de Mur

Dat zijn de namen van twee van de drie shirts. Dat de shirts overwegend blauw zijn is geen verrassing gezien de shirts die ze de afgelopen 20 seizoenen hebben gehad. Het winning machine shirt is dan ook een samenvoeging met elementen uit shirts van toen tot nu. Het shirt is ontworpen door Lander Wynants. Hij heeft verschillende vormen, kleuren en designs uit de ouder shirts gepakt en daar een heel nieuw design van gemaakt. Als je mij vraagt is dit ook het meest herkenbaar als een Quick-Step shirt.

Het de Mur shirt is niet direct herkenbaar als een shirt van Quick-Step, maar de link naar the Wolfpack is dan wel weer heel duidelijk. Deze is gemaakt door Joost Jansen en hij maakt handgetekende animaties. Het shirt laat het verhaal van ‘de Muur’ zien, waarbij een renner de kasseien op rijdt met de wolven van The Wolfpack op de achtergrond. Het verhaal wordt compleet gemaakt door het publiek en de iconische kerk die je op de linkerschouder ziet.

Wolves in hell

Het derde en laatste shirt is gemaakt door Elpito. Hij is een grafisch ontwerper die veel werkt met typografie. Hij heeft op een kunstzinnige manier de letters van ‘Hell of the North’ afgebeeld op de achterkant van het shirt. Op de voorkant wordt het ontwerp gevormd door de tekst ‘Wolves in hell’. Hij linkt hiermee naar Parijs – Roubaix, wat al sinds jaar en dag een hoogtepunt is voor de ploeg van Levefre.

In onderstaande video krijgen de artiesten voor het eerst het shirt met hun design in handen en vertellen ze ook hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen. Leuk om te zien en horen, hoe zij te werk zijn gegaan. De shirts zijn nu te pre-orderen voor € 89,95 via de website van Castelli en helaas niet via de verkoopkanalen hier in de benelux. Hij is verkrijgbaar vanaf maat XS tot XXXL.

Via Castelli