Tom Dumoulin krijgt er een nieuwe rol bij in de wielersport. Hij is namelijk de nieuwe ambassadeur van Giant. Als ambassadeur wil Tom voornamelijk het fietsen voor iedereen interessant maken. In zijn nieuwe rol als ambassadeur zal hij onder andere aanwezig zijn bij evenementen namens Giant, maar ook zal hij meegaan met socialrides. Mensen, jong en oud op de fiets krijgen is het voornaamste doel, en dat hoeft niet per se in competitie verband. Gewoon lekker fietsen, en dat is voor iedereen anders.

Een samenwerking die terug gaat tot 2014

Giant heeft een korte film gemaakt met Tom Dumoulin in de hoofdrol. We waren bij Giant in Lelystad waar de film werd gepresenteerd. De film neemt je mee naar de jarenlange samenwerking die Giant en Tom hebben. De samenwerking gaat namelijk terug tot 2014 toen het team Giant Shimano ontstond. Veel mooie overwinningen heeft hij die periode op een Giant gehaald. Hij heeft natuurlijk de Giro gewonnen (hij had z’n mooie Giro trofee voor deze gelegenheid ook meegenomen van huis). Maar ook etappe overwinningen in alle drie de grote rondes. En z’n WK overwinning met tijdrijden (individueel en team).

Tom Dumoulin nam z’n mooiste trofee even mee van huis

Nu in 2023 is hij terug bij Giant. In de film komt deze jarenlange samenwerking goed naar voren maar zie je ook beelden van toen hij nog erg jong was. Het gaat ook over Tom na zijn carrière, daar is te zien dat hij nu gewoon zonder geschoren bennen rondrijdt. “Je kan toch ook fietsen met ongeschoren benen” aldus Tom.

Custom Giant TCR voor Dumoulin

Ter ere van de samenwerking heeft Giant speciaal voor Tom de Giant TCR een make-over gegeven. De TCR heeft een witte kleur met een soort Delfts-blauwe details gekregen. Op de onderbuis van de fiets zijn alle grote overwinningen van Tom geplaatst met als eerste natuurlijk zijn Giro-overwinning. De Giant is afgemonteerd met de laatste Shimano Dura Ace Di2 12-speed groep. De wielen zijn de 50 ULTRA DISC wielen van Cadex. Het zadel op de TCR is het het AMP zadel van Cadex. Een erg speciale en unieke fiets.

Heb plezier in het wielrennen

De boodschap die Tom meegeeft aan de beginnende wielrenner is dat je niet gelijk op het beste van het beste hoeft te rijden. Heb vooral plezier in het wielrennen. Zelf zit Tom ook nog steeds op de fiets, niet zoveel als vroeger maar twee tot drie keer per week lukt vaak wel. Voor veel wielrenners waaronder voor mijzelf is Tom nog steeds een groot voorbeeld.

En als je aan Tom vraagt van wie hij nu een poster op z’n kamer zou hangen, hoeft hij daar geen moment over na te denken; Mathieu van de Poel. Op dit moment is Tom ook bezig met het schrijven van een boek. Voor het boek gaan Tom en de schrijver waarmee hij werkt langs kenmerkende plekken die een grote rol hebben gespeeld in zijn carrière. Het boek wordt ergens volgend jaar gepubliceerd. Hieronder zie je de korte video.

Meer info via Giant

Toch nog even samen op de foto
Officeel tekenen van de samenwerking met Phoebe Liu van Giant