Alberto Contador stopt ermee na de Vuelta die morgen gaat beginnen. Zijn laatste race en laatste grote ronde. Trek eert zijn imposante carriere zoals je dat als fabrikant ook het beste kan doen: met een mooie fiets.

Contador heeft alle grote rondes gewonnen waarmee hij één van de zes renners ooit is die dit heeft klaargespeeld. Hij won zijn eerste Tour de France in 2007 bij Discovery, op een Trek, waarna hij naar Astana ging en de Tour nog een keer won in 2009. Tussendoor won hij in 2008 de Giro en de Vuelta. Ondanks dat hij in ’12 en ’14 de Vuelta wederom won en in 2015 de Giro blijft zijn eerste Touroverwinning het meest bijzonder voor hem. Een grote smet op zijn carrière is natuurlijk de 2-jarige schorsing waardoor hij ook een Tour- en Giro-overwinning moest inleveren.

Het is niet dat Contador altijd met Trek heeft gereden, er zaten ook nog een paar jaar Specialized tussen bijvoorbeeld. Feit is wel dat hij al zijn eerste overwinningen van elke grote ronde won op een Trek. En daar willen ze natuurlijk graag even bij stil staan. De speciale fiets krijgt een uniek ontwerp. Hij had al een eigen ontwerp met de “Querer Es Poder” illustratie (zie hier), die ook de grote rondes erin verwerkt heeft, en daar besteden ze bij deze fiets wederom aandacht aan. Knappe racefiets, al is hij naar onze smaak misschien iets te ingetogen om de palmares van een renner als Contador in een fiets tot uiting te laten komen. Dat neemt niet weg dat wij deze Émonda SLR met open armen zouden ontvangen als ze ons ooit willen bedanken voor onze “carrière”.