Ze doen het jaarlijks, 12 pareltjes van fietsen laten zien die in hun winkel voorbij kwamen. Niet zo moeilijk, want bij Above Category Cycling doen ze hun naam eer aan, de fietsen zijn allemaal van de buitencategorie.

Veelal gaat om het customfietsen, waarbij de frames helemaal op maat worden gemaakt en gespoten. Niet in de winkel, maar je kan ze wel bij ze bestellen en dan gaan de framebouwers van de merken aan de slag. Denk aan Mosaic, Bastion, Prova, Pegoretti, No22 en Baum. Maar ook voor Open en Pinarello kan je er terecht, al hebben die geen maatframes. Hieronder zie je fieten van klanten, maar ook van de winkel zelf. De ’twaalf’ van voorgaande jaren zijn trouwens ook nog de moeite waard om te bekijken, tijdloos als ze zijn.

Wij houden er wel van. Ook opvallend: veel velgremmen! En om het voor iedereen leuk te houden hebben we er maar geen prijzen bij gezet, maar ga er gemakshalve vanuit dat de prijs van elke fiets eerder uit 5 cijfers bestaat dan uit 4.

bastion
1: Bastion Crossroad. Carbon buizen met titanium lugs. SRAM Force AXS, Enve wielen en cockpit
2: Mosaic GT-1. Titanium. SRAM AXS mix groupset met AXS dropper post, custom Enve wielset met Chris King naven
3: Prova Speciale. Titanium met carbon zitbuis. SRAM Red AXS met powermeter, Enve wielset, Cane Creek eeBrakes
pegoretti
4: Pegoretti Round. Columbus XCR staal. Campagnolo Record 12s, Bora WTO wielset
Bastion Road Disc. Carbon buizen met titanium lugs. Campagnolo Super Record, SRM powermeter, Partington R-Series wielset.
6: Open UPPER. SRAM 1x Force AXS groepset, Zipp Firecrest 303 wielset, custom paint
7: Baum Orbis+. Titanium. Dura-Ace 9270 groepset, Ltd Edition Chris King navenset, Enve AR wielset en cockpit.
no22 reactor
8: No22 Reactor. Titanium met carbon zitbuis. SRAM Red AXS, Zipp Firecrest 303 wielset, Fizik cockpit.
9: Pinarello Dogma F. Campagnolo Super Record, SRM powermeter, Lightweight Meilenstein EVO, CeramicSpeed OSPW, bottom bracket en balhoofd lagers.
10: Prova Speciale Root Beer. Titanium met carbon zitbuis. Campagnolo Super Record 12s, mechanisch. Enve wielset en cockpit
no2 reactor
11: No22 Reactor. Titanium met carbomn zitbuis. Campagnolo Super Records 12s mechanisch, Enve 4.5 tube wielset met Chris King R45 en custom decals, Fizik cockpit, Cane Creek eeBrakes, CeramicSpeed OSPW, bottom bracket en balhoofd lagers.
pegoretti
De laatste uit de reeks, de nummer 12: Pegoretti Ciavete. Campagnolo Super Record 12s mechanisch, Bora WTO wielset. Bij dit model laat je het uiterlijk volledig in handen van de makers, een ‘Surprise me’ uitvoering dus. Mooi!

Via Above Category

Comments are closed.