Specialized heeft veel nieuws te melden, want naast de nieuwe Propero 4 helm introduceert het merk ook nog eens twee paar nieuwe fietsschoenen. De Torch 2.0 en de Torch 3.0. Beide schoenen zijn naast wit en zwart ook in kekke kleurtjes verkrijgbaar en hebben een carbon zool. Deze schoenen vallen in het assortiment tussen de S-Works Torch en de Torch 1.0 fietsschoenen in.

Torch 3.0 in de kleur wit

Qua uiterlijk zijn er op de sluitingen na weinig optische verschillen tussen beide schoenen. Merknaam Specialized staat op de zijkant en het logo zien we op de bovenkant. Verder zijn de schoenen strak vormgegeven. Beide schoenen zijn voorzien van een carbon buitenzool en een Body Geometry binnenzool, die ergonomisch zijn ontworpen en zorgen voor een kleinere kans op pijntjes en blessures. Maar er zijn natuurlijk wel enkele verschillen.

Torch 3.0

De Torch 3.0 heeft twee BOA Li2-sluitingen en heeft best veel weg van het S-Works Torch topmodel van Specialized. Net als het topmodel heeft de Torch 3.0 twee BOA-sluitingen, een naadloos bovenwerk en een carbon zool. Al is deze carbonzool logischerwijs iets minder stijf dan die van het topmodel. Op die carbon zool zien we bij de hak en aan de voorkant stukjes rubber om meer grip te hebben als je van de fiets af stapt moet lopen. Ook bescherm je de carbon zool beter. De bovenkant bestaat uit een combinatie van mesh en TPU en we zien veel kleine gaatjes, bedoeld voor ventilatie.

Onderkant Torch 2.0

Torch 2.0

De Torch 2.0 fietsschoenen zijn dan weer voorzien van één BOA-sluiting, en aan de voorkant zien we nog een klittenbandsluiting. Net als de 3.0 heeft ook de Torch 2.0 een carbon zool en rubberen delen op de onderkant van de zool. En zoals je verwacht is deze carbonzool weer iets minder stijf dan die van de Torch 3.0. Het voornaamste verschil tussen beide fietsschoenen is toch wel de enkele of dubbele BOA-sluiting. En de bovenkant van deze schoen is naadloos van synthetisch materiaal.

Torch 2.0 in de kleur Deep Marine/Terra Cotta

Beide schoenen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Bij beide modellen heb je de keuze uit zwart en wit, en aanvullend heb je bij de Torch 2.0 de keuze uit een donkerblauwe Deep Marine kleur, met Terra Cotta kleurige details. En de vierde kleur is White Sage, een soort mintgroene kleur.

Torch 2.0 in de kleur White Sage

Bij de Torch 3.0 heb je aanvullend de keuze uit Purple Orchid/Limestone, een donkerpaarse kleur die overloopt in knalroze, in combinatie met limegroene details. Als laatste optie heb je dan nog de kleur Oak Green/Moss Green/Limestone, een donkergroene kleur die gecombineerd is met fluorgroen. Een heel gaaf design als je het mij vraagt!

Prijzen van de Torch 3.0 en de Torch 2.0

De Torch 3.0 weegt 288 gram (maat 42) per schoen, en kost € 250,-. Opvallend genoeg is de Torch 2.0 met 268 gram net is lichter, terwijl de schoen met een verkoopprijs van € 200,- ook nog eens een stukje goedkoper is. Maar persoonlijk vind ik twee BOA-sluitingen toch altijd net iets chiquer staan.

Meer info via Specialized.

Torch 2.0 in de kleur zwart
Torch 3.0 in de kleur Purple Orchid/Limestone
Torch 3.0 in de kleur zwart
Binnenkant van de Torch 3.0
Onderkant Torch 3.0