Net als de de elite-mannen, zullen de elite-dames in 2020 ook meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo. En meer dan meedoen, want voor velen is het toch een groot doel om te winnen. Net als bij de mannen vallen een aantal wedstrijden daardoor wat eerder, zodat de Olympische Spelen tussen de andere wedstrijden door kan worden verreden.

Voor de dames zal het seizoen van 2020 eerder starten dan vorig jaar. Het seizoen wordt afgetrapt in Australië met een nieuwe race op de WorldTour-kalender voor de dames: De Cadel Evans Great Ocean Road Race. De race bestond al, maar nog niet op dit niveau voor de dames.

De Prudential RideLondon Classique zien we voor 2020 helaas niet staan op de WorldTour-kalender. De race wordt wel verreden, maar op 15 augustus. En dat valt samen met de Ladies Tour of Norway. De UCI wil geen overlappende wedstrijden en daarom moest de Prudential RideLondon Classique voor 2020 in ieder geval wijken. Maar de UCI wil wel graag dat de race vanaf 2021 er weer op staat. Ook de Amgen Tour Of California ontbreekt in 2020, net als bij de heren. Mogelijk staat deze in 2021 wel weer op de kalender.

Een aantal wedstrijden die niet op deze kalender staan wilden we net als bij de mannen toch even aanstippen. Het officiële programma is nog niet bekend, maar voor de nationale titel zal er tussen 19 en 21 juni een strijd plaats vinden. De wegwedstrijd voor de dames op de Olympische spelen is op 26 juli en de tijdrit is later op 29 juli. En in Zwitserland zal er worden gestreden om de regenboogtruien van 20 tot en met 27 september.

Na de heren WorldTour-kalender nu dan de echte WorldTour-kalender voor de elite-dames. Zullen de Nederlandse dames ook in 2020 weer de veelwinnaars zijn?

1 februari: Cadel Evans Great Ocean Road Race (Australië)
7 maart: Strade Bianche (Italië)
15 maart: Ronde van Drenthe (Nederland)
22 maart: Trofeo Alfredo Binda (Italië)
26 maart: AG Driedaagse Brugge-De Panne (België)
29 maart: Gent-Wevelgem (België)
5 april: Ronde van Vlaanderen (België)
19 april: Amstel Gold Race Ladies Edition (Nederland)
22 april: Waalse Pijl (België)
26 april: Luik-Bastenaken-Luik (België)
7 – 9 mei: Tour of Chongming Island (China)
8 – 13 juni: OVO Energy Women’s Tour (Groot-Brittannië)
26 juni – 5 juli: Giro d’Italia Internazionale Femminile (Italië)
10 juli: La Course by Le Tour de France (Frankrijk)
8 augustus: Postnord UCI WWT Vårgårda WestSweden TTT (Zweden)
9 augustus: Postnord UCI WWT Vårgårda WestSweden RR (Zweden)
13 – 16 augustus: Ladies Tour of Norway (Noorwegen)
22 augustus: GP de Plouay – Lorient Agglomération Trophée WNT (Frankrijk)
25 – 30 augustus: Boels Ladies Tour (Nederland)
5 – 6 september: La Madrid Challenge by la Vuelta (Spanje)
20 oktober: Tour of Guangxi (China)