Je komt hem niet vaak tegen bij hobby fietsers maar als je hem dan ook tegen komt… gaaf: een SRM PowerMeter.

Laten we maar direct beginnen bij de oorzaak dat je hem niet zo vaak tegen komt. De prijs. Een setje van de PowerControl 7 met alles wat je nodig hebt kost voor de DuraAce 7900 toch € 3748,50. Dan heb je wel de bijbehorende fietscomputer, de crank, sensors, hartslag band, etc. Je zou ook de computer los kunnen kopen, mocht je gevallen zijn en alleen de computer is stuk. Dan ben je maar € 654,50 kwijt voor de Powercontrol 7.

Behalve dat het natuurlijk enorm cool is om je grafieken na afloop van een training te kunnen bekijken is het ook nog eens een perfecte manier om gecontroleerd te trainen. Trainen op het aantal Watt dat je wegtrapt is natuurlijk constant. Of je nu 350 Watt fietst tegen de wind of met wind mee, je traint altijd met dezelfde Power! Als je dan ook je cadans op je training af stelt (en dat kan ook met de SRM) heb je helemaal een gecontroleerde training.

Ook de standaard functies die je van een fietscomputer mag verwachten vind je terug in de SRM, zoals hartslag, tijd, cadans, hoogtemeters, snelheid, etc etc. Het systeem heeft een batterij levensduur van 1400 uur en het maximale Wattage dat je kan trappen is 4096 Watt en dat is best veel 🙂

Sinds een maand is er ook een Mac (Apple) interface voor de software, mocht dat een belemmering zijn geweest.

Helaas blijft het voor de meeste van ons (mijzelf incluis) bij kijken. Dus hierbij:

Website SRM