Door het missen van wedstrijden en doelen, probeer ik de laatste tijd wat andere uitdagingen te zoeken. Ik merk dat ik niet de enige ben en zoals zo vaak heb je altijd baas boven baas. In dit geval is dat Patrick Seabase die op zijn ‘track-bike’ herinneringen gaat ophalen uit z’n jeugd.

Fixed-gear

De route die hij heeft uitgestippeld, is maar liefst 325 kilometer en heeft ruim 8500 hoogtemeters. Hemelsbreed is het verschil tussen de start en finish nog geen 34 kilometer, maar Seabase gaat herinneringen ophalen op onder meer de Simplonpas, de Gotthardpas en de Furkapas. Een klein ommetje dus en stuk voor stuk beklimmingen die op mijn ‘bucket-list’ staan.

Dat Zwitserland een mooi land is, wordt ook in deze video maar weer eens bevestigd. Nu lijkt het mij een hele gave uitdaging om deze route eens te rijden, maar dan niet zoals Seabase met een fixed gear bike. Hij rijdt met een vast verzet en heeft geen remmen. De enige mogelijkheid om af te remmen is door te ‘skidden’, waarbij je het achterwiel blokkeert.

De video, waarin het verhaal van Seabase wordt afgewisseld met hele mooie beelden, is alleen te bekijken op de website van Red Bull. Via deze link ga je direct naar de unBRAKEable pagina.